Головреда білоруської газети «Наша ніва» підозрюють у наклепі

Головреда білоруської газети «Наша ніва» підозрюють у наклепі

23 Вересня 2020
1624
23 Вересня 2020
18:36

Головреда білоруської газети «Наша ніва» підозрюють у наклепі

1624
Йому загрожує штраф, виправні роботи або до трьох років арешту.
Головреда білоруської газети «Наша ніва» підозрюють у наклепі
Головреда білоруської газети «Наша ніва» підозрюють у наклепі

Співробітники білоруської поліції затримали головного редактора білоруської опозиційної газети «Наша ніва» Єгора Мартиновича. Його підозрюють у кримінальній справі про наклеп. Наступні три дні він проведе в міліцейському ізоляторі. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Кримінальну справу порушено за статтею 188 Кримінального кодексу Республіки Білорусь – наклеп. Постраждалий – заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Олександр Барсуков.

У Білорусі діє кримінальна відповідальність за наклеп (поширення завідомо направдивих відомостей, які ганьблять іншу особу, в публічних виступах, творах, ЗМІ, інтернеті; або наклеп, що містить звинувачення в здійсненні тяжкого злочину). Звинуваченим у наклепі загрожує штраф, або до двох років виправних робіт, або до трьох років арешту чи обмеження волі.

Зранку 23 вересня у квартирі Єгора Мартиновича провели обшук. Міліціонери забрали всю цифрову техніку, телефони, флешки, паспорти, сім-картки. Обшук проводило Управління власної безпеки МВС. Після обшуку журналіста відвезли на допит до Слідчого комітету.

Дружина Єгора Мартиновича, журналістка порталу Tut.by Адар’я Гуштин повідомила, що обшук пов’язаний зі статтею «Нашей ніви» про обставини арешту діджея Володимира Сокаловського, який розповів, що до нього в СІЗО приходив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Барсуков, який його побив.

Білоруська асоціація журналістів вимагає негайно звільнити Єгора Мартиновича та припинити кримінальне переслідування. Організація виступає за декриміналізацію дифамації. У кримінальному переслідуванні головреда «Нашей ніви» БАЖ вбачає цензуру та зловживання правовими нормами з метою обмеження свободи слова.

Нагадаємо, білоруське видання «Наша ніва» можуть оштрафувати  через поранення журналістки під час протестів. Начебто редакція вчасно не повідомила страхову компанію про інцидент.

Фото: «Наша ніва»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду