detector.media
26.09.2020 13:43
Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ
Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ
Статус ЗМІ дає можливість на законних підставах бути присутнім в районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію.

Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити найпопулярніше в країні онлайн-видання Tut.by статусу засобу масової інформації. Про це повідомляється на сайті видання.

Якщо суд задовольнить позов міністерства, Tut.by все одно зможе продовжити роботу в інтернеті - реєстрація сайту в якості ЗМІ є добровільною в Білорусі. Проте статус ЗМІ дає можливість на законних підставах бути присутнім в районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію.

Засідання суду відбудеться 8 жовтня в Мінську. Підставою для позову стали попередження Мінінформу, які були оголошені раніше.

Із 7 серпня 2020 року Tut.by отримало чотири попередження. Претензії від міністерства надійшли після матеріалів «У сім разів більше виборців і "таємні" протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?», «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах», «До редактора Tut.by прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення» і «Білоруська митниця попросила підтвердити, що в "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади».

Онлайн-видання Tut.by було зареєстровано як ЗМІ в січні 2019 року, до цього з моменту заснування у 2000 році сайт працював без цього статусу.

«Поки юристи компанії вивчають отримані документи. Ми продовжуємо працювати в колишньому режимі. Ми задіємо всі правові механізми для того, щоб можливі зміни не торкнулися нашої аудиторії, клієнтів і партнерів», - заявила редакція.

Раніше Коаліція за свободу ЗМІ засудила напади на журналістів, позбавлення їх акредитації, вимкнення інтернету в Білорусі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY