У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста

У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста

23 Вересня 2020
1320
23 Вересня 2020
10:51

У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста

1320
Він знімав «Жіночий марш солідарності» в Пінську.
У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста
У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста

22 вересня місцевий суд у місті Пінську в Білорусі засудив до 10 діб арешту журналіста Андрія Якимуша, члена Білоруської асоціації журналістів (БАЖ). Про це повідомляє білоруське видання Media-Polesye.

Суд покарав його за «участь у несанкціонованому масовому заході» – «Жіночому марші солідарності», який проходив у Пінську 13 вересня.

Андрій Якимуш повідомив суду, що не брав участі в заході та не згоден з висунутим звинуваченням. Він знімав Жіночий марш на фотокамеру.

Однак суд врахував свідчення свідка – співробітника міліції, та визнав журналіста винним в адміністративному порушенні. Пана Якимуша взяли під варту в залі суду. На оскарження рішення йому дали одну добу.

Нагадаємо, 16 вересня в Мінську на 11 діб арештували двох фотожурналістів – Влада Грідіна (Tut.by) та Олександра Васюковіча («Новы час»). Їх затримали 13 вересня в барі, де вони готували фотографії з акцій протесту, щоб відправити їх до редакції.

17 вересня головні сторінки сайтів незалежних ЗМІ у Білорусі вийшли без фотографій на знак солідарності з арештованими фотожурналістами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1320
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду