У Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші

У Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші

5 Вересня 2020
1613

У Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші

1613
Вони висвітлювали Жіночий марш.
У Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші
У Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші

5 вересня в Мінську були затримані журналісти польського білоруськомовного телеканалу «Белсат» Максим Калитовський та Альона Дубовик, а також журналістка «Зеленого порталу» Анастасія Захаревич. Про це пише Tut.by. Також інформацію повідомили у своїх телеграм-каналах «Белсат» і «Білоруська асоціація журналістів».

Журналісти «Белсат» вели прямий ефір з акції протесту – Жіночого маршу, який проходить у столиці Білорусі цього дня. Їх затримали неподалік Жовтневої площі. Учасниці маршу намагалися завадити невідомим у балаклавах забрати журналістів, але їм не вдалося цього зробити.

За підрахунками журналістів Tut.by, у «Жіночому марші» беруть участь близько 10 тис. осіб.

Нагадаємо, 4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує «Білоруська асоціація журналістів» у таблиці, яка постійно оновлюється.

Фото: Вадим Замировський, TUT.BY

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду