detector.media
04.09.2020 17:59
У Мінську суд заарештував шістьох журналістів
У Мінську суд заарештував шістьох журналістів
Їх уже відпустили з Центру ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Суд Жовтневого району Мінська 4 вересня заарештував на три доби шістьох журналістів, яких затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів». Про це повідомляє Tut.by.

Їх відпустили з Центру ізоляції правопорушників на Окрестіна, адже вони вже відбули цей термін. 

Журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, кореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу, знімальну групу «Комсомольской правды в Беларуси» – Сергія Щеголєва (Святослава Зорького), Микиту Дуболека (Микиту Недоверкова) та Марію Елешевіч судили за ст. 23.34 «Порушення порядку організації або проведення масових заходів», яка передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Головна редакторка Tut.by Марина Золотова заявила, що постанови суду оскаржуватимуть.

Після виходу з ізолятора тимчасового тримання пан Судніков розповів, що до журналістів ставилися нормально.

На фото Олексій Судніков / Tut.by

«Усі були ввічливі, мені навіть пропонували вегетаріанське меню. Я була в камері одна, нас всіх розділили по одному. З гігієною проблеми, туалет обгороджений», – розповіла Надія Калініна та додала, що кожному дали постільну білизну, воду та пакети для гігієни від Червоного Хреста.

На фото Надія Калініна / Tut.by

Крім того, Андрій Шавлюго розповів, що зустрів у ІТТ телеведучих Дениса Дудинського та Дмитра Кохна, яких 3 вересня засудили до 10 діб арешту. 

Нагадаємо, 1 вересня міліція затримала близько 10 журналістів. Марію Вайтовіч («Єврорадіо»); Романа Годуна («Белорусы и рынок») та кореспондента «РИА Новости» згодом випустили. Натомість журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, кореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу, знімальну групу («Комсомольской правды в Беларуси») – Сергія Щеголєва, Микиту Дуболеку та Марію Елешевіч судитимуть за нібито «порушення порядку організації або проведення масових заходів». 2 вересня суд Жовтневого району Мінська вирішив відправити на доопрацювання справи цих журналістів, а їх самих перевели в Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Засновниця проєкту «Пресклуб Білорусь» Юлія Слуцька вважає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко перед зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним намагається зробити картинку, що він узяв усе під контроль, саме тому в країні почали масово затримувати журналістів та позбавляти їх акредитації. Крім того, вона назвала показовою ситуацію із затриманням журналістів.

Фото: Tut.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY