«КП в Беларуси» очолила редакторка з РФ

«КП в Беларуси» очолила редакторка з РФ

31 Серпня 2020
1693

«КП в Беларуси» очолила редакторка з РФ

1693
Колишній головний редактор газети став першим заступником головреда.
«КП в Беларуси» очолила редакторка з РФ
«КП в Беларуси» очолила редакторка з РФ

Головною редакторкою «Комсомольской правды в Беларуси» 31 серпня стала Марина Бунакова, колишня редакторка «KP.ru в Хабаровске» та кореспондентка «Комсомольской правды». Про це повідомила генеральна директорка ЗАТ «БелКП-ПРЕС» Наталя Галезнік, яка видає білоруську «КП», передає Tut.by.  

На фото Марина Бунакова / Facebook

«Це була пропозиція керуючої компанії, яку я прийняла, як один з варіантів зміцнення редакції й виведення підприємства з кризи», – пояснила Наталія Галезнік.

Колишній головний редактор газети Андрій Левківський очолював «КП у Білорусі» понад 10 років. Він залишився працювати у виданні й став першим заступником головреда.

На фото Андрій Левківський / Facebook

Марина Бунакова родом з Хабаровська, була редактором «KP.ru в Хабаровське», потім працювала кореспонденткою в основному офісі «КП» в Москві.

Як писав ДМ, у серпні 2020 року державне видавництво «Білоруський будинок друку» декілька разів відмовилося друкувати номери «Комсомольской правды в Беларуси», яка публікувала фото з протестів.

Нагадаємо, 19 серпня білоруська служба «Радіо Свобода» повідомила, що працівників Національної державної телерадіокомпанії Білорусі (Белтелерадіокомпанії), які підтримують протестувальників та вийшли на страйк, замінюють фрілансерами, колишніми та нинішніми працівниками російського пропагандистського каналу Russia Today. Водночас до будівлі Белтелерадіокомпанії не пускають працівників Національної державної телерадіокомпанії Білорусі, які виходили на страйк. Головна редакторка RT (Russia Today) Маргарита Симоньян заявила, що в Мінську її журналістів нібито немає. За її словами, співробітники російського пропагандистського каналу готові допомогти, якщо їх «ввічливо попросять».

20 серпня міжнародна ініціатива експертів iSANS повідомила, що в Білорусі журналістів Белтелерадіокомпанії та ОНТ, які звільнилися або вийшли на страйк, замінюють працівниками МІА «Россия Сегодня» (RT, Sputnik, «РИА Новости»), які мають завдання встановити контроль над білоруськими державними ЗМІ. Крім того, за даними iSANS, удо Білорусі приїхали «високопоставлені куратори з Москви», які мають завдання «уніфікувати подачу інформації»; а також група осіб з Адміністрації президента РФ, які мають курувати «роботу по контролю та переструктуруванню соціального простору». 

Наступного дня чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що в Белтелерадіокомпанії почали працювати російські кореспонденти. Він попросив у РФ прислати дві-три групи репортерів після того, як білоруські журналісти почали масово звільнятися з державних ЗМІ та виходити на протести.

Крім того, 20 серпня 2020 року головний редактор газети та видавничого дому «Звязда» Павло Сухаруков пішов у відставку, замість нього призначили колишнього міністра інформації Олександра Карлюкевича.

Фото: KYKY

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1693
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
поправочка
1326 дн. тому
KP.ru в Хабаровське => KP.ru в Хабаровську
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду