З 24-го каналу звільнили ведучого Антона Голобородька (ДОПОВНЕНО)

З 24-го каналу звільнили ведучого Антона Голобородька (ДОПОВНЕНО)

23 Жовтня 2020
8390

З 24-го каналу звільнили ведучого Антона Голобородька (ДОПОВНЕНО)

8390
Ведучий не планує повертатися на телебачення й уже запустив власний ютуб-проєкт.
З 24-го каналу звільнили ведучого Антона Голобородька (ДОПОВНЕНО)
З 24-го каналу звільнили ведучого Антона Голобородька (ДОПОВНЕНО)

З 24-го каналу 19 жовтня звільнили ведучого Антона Голобородька, аргументуючи це «розбіжністю в життєвих позиціях». Про це він 23 жовтня розповів «Детектору медіа».

Пан Голобородько 6 жовтня взяв відпустку за власний рахунок та пішов на самоізоляцію через контакт з людиною, у якої підтвердили COVID-19. За тиждень він здав тест, який показав негативний результат. На роботу він повернувся 13 жовтня. За період самоізоляції не вийшло п’ять випусків його авторського проєкту «Є питання».

Після повернення на роботу Антон Голобородько мав декілька розмов з керівництвом, також декілька випусків програм за його участі зняли з ефір. Після чого, 19 жовтня його звільнили через «принципову розбіжність у життєвих позиціях». За його словами, ці розбіжності стосувалися саме теми COVID-19 та самоізоляції.

ДОПОВНЕНО: Натомість співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» («Люкс ФМ», 24-го каналу, «Максимум ФМ») Роман Андрейко сказав «Детектору медіа», що з паном Голобородьком попрощалися «за згодою сторін» через «безвідповідальне ставлення до роботи».

За його словами, ведучий прийшов на роботу, після того як дізнався про контакти з хворим на коронавірусну інфекцію. «Антон прийшов на роботу. Якщо він хотів дотриматися самоізоляції, чого він тоді прийшов на роботу?», – каже пан Андрейко.

Перед ефіром була розмова з колективом, адже ще шість-сім працівників редакції контактували з хворим. Після цієї розмови Антон Голобородько пішов.

«Треба розуміти, що за 15 хвилин до ефіру так робити, щонайменше, безвідповідально. Це прямий ефір – мені й програмному директору треба думати, чим заміняти його програму. Антон не пояснював і не говорив, що він піде. Спершу він казав, що болить голова; потім про проблеми з підшлунковою; потім версія про самоізоляцію. Це все схоже на елементарне порушення трудової дисципліни та безвідповідальне ставлення до роботи», – повідомив гендиректор медіахолдингу «Люкс». 

Він сказав, що на наступні робочі дні замовив для редакції тести на COVID-19. Усі працівники, які контактували з хворим, здали тести й вони показали негативний результат. Натомість пан Голобородько не прийшов у редакцію й тест не здавав.

«З понеділка він з’явився на роботі, але без робочого комп’ютера. При цьому, це службовий комп’ютер, який він додому забрав. Це теж було дивно. Людина прийшла і каже, що готова працювати, але робочий комп’ютер він не взяв. Я сказав, що в цій ситуації найкраще, що ми можемо зробити – це попрощатися. Антон сказав: "Окей, це моя принципова позиція. Я вважав, що потрібно було самоізолюватися"», – розповів пан Андрейко.

Гендиректор медіахолдингу «Люкс» додав, що проєкти ведучого не поставили в ефір, бо він не попереджав про повернення на роботу, тому в сітці не було місця.

На телебачення пан Голобородько повертатися не планує: «Працювати зараз на будь-якому іншому каналі в Україні неможливо, апріорі. Я знаю, хто є власником, яких каналів. Я працював на різні медіа, тому знаю, як це відбувається насправді. Фактично, цензури немає – є самоцензура. Кожен працівник, працюючи на каналі, знає – що можна говорити, а що ні. Я собі дозволити це не можу з етичних міркувань».

Антон Голобородько вже запустив власний ютуб-проєкт «Є питання», на якому публікуватиме огляди на політичні теми.

«У найближчі місяці планую займатися цим: випускати по одному чи два відео в день. Розраховую на диво. Якщо воно трапиться й збільшуватиметься кількість людей, які вважатимуть мій продукт достатньо якісним і вартим уваги, – можна сказати, що це буде історія успіху. Історія успіху – як з мінімальними ресурсами створити незалежну журналістику. Якщо ні – спробую ще раз продовжити, чим я займаюся зараз. Щось мені підказує, що все повинно вийти», – додав ведучий.

Антон Голобородько пропрацював на 24-му каналі близько двох років. Останнім часом вів денні випуску новин та авторський проєкт «Є питання».

Нагадаємо, 2 березня 2020 року стало відомо, що з 24-го каналу скоротили ведучих Ілону Довгань та Лесю Вакулюк. Разом з ведучими скоротили також денну редакторку Олександру Ревуцьку. Пані Ревуцька уточнила, що в заяві вона й ведучі 24-го каналу писали «за згодою сторін», бо «скорочувати» офіційно на каналі відмовилися.

Роман Андрейко заявив, що всі зміни, пов’язані з переформатуванням, передбачають реформування команди. Натомість Олександра Ревуцька сказала, що має кілька версій, чому їх звільнили– «найбільш притомна – нас трьох звільнили, бо нами важко було маніпулювати».

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» (24 канал, «Люкс ФМ», «Максимум ФМ») Роман Андрейко розповів, що 24 канал у рамках переформатування, зокрема – змінив форми подачі новин, переорієнтувавшись на авторські проєкти. Також наприкінці лютого в ефір вийшли нові проєкти «Ранок на 24-му», «Гуд Найт Юкрейн» та програма інтерв’ю «Перехресний допит».

Фото: Антон Голобородько / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8390
Читайте також
20.02.2020 15:39
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
4 708
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду