detector.media
03.08.2020 10:41
Іван Яковина пішов з 24 каналу
Іван Яковина пішов з 24 каналу
Журналіст також готує новий проєкт на «Радіо НВ».

Журналіст НВ та ведучий Іван Яковина пішов з 24 каналу, на якому виходив його авторський проєкт «Безумный мир». Про це він повідомив 2 серпня 2020 року у відеоблозі на своєму ютуб-каналі.

«Я завершив працювати на телеканалі "24", де в мене виходила програма "Безумный мир". Ми добре розійшлися. У цій програмі я працював, здається, три роки. Зробив 450 програм – деякі з них були супер популярні, деякі навіть отримали по п’ять мільйонів переглядів», – розповів журналіст.

Пан Яковина перейшов працювати на канал «Україна 24». 2 серпня відбулася прем’єра його 30-хвилинної програми «Світогляд сьогодні», яка виходить у прямому ефірі. Водночас він розповів про плани запустити ще одну програму, співведучим якої може стати Євген Кисельов, який уже має свій проєкт на цьому каналі – «Реальна політика з Євгеном Кисельовим». 

«Розглядається можливість, що на "Україні 24" виходитиме програма теж про Америку, вибори в США. І вести її буду, можливо, з Євгенієм Кисельовим. Це далекі можливості, нереалізовані – задумувалися про це, але ще не придумали», – уточнив він.

Крім того, Іван Яковина залишається ведучим програми «Світогляд» на «Радіо НВ», а після переформатування радіо він разом із журналісткою (ім’я він не назвав) також запустить проєкт про США.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2017 року на 24 каналі стартувала промокампанія з новим слоганом: «Змінюємо країну на краще». Протягом весни-літа 2017 року телеканал запустив лінійку «відеоблогів» – авторських програм, у яких ведучі – відомі медійні персони – розмірковують на тему, на якій знаються, дають оцінку подіям. Розповідь «балакучих голів» ілюструється відеоматеріалами, графікою тощо. Серед них старутвала програма Івана Яковини – «Безумный мир». 31 липня телеканал «Україна 24» повідомив, що 1 та 2 серпня відбудуться прем’єри програм «Споживач має право» з Максимом Несміяновим та «Світогляд сьогодні» з Іваном Яковиною. 

Як писав ДМ, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов – він і займається переформатуванням радіостанції.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Через «непорозуміння із Нацрадою» переформатування перенесли на невизначений термін.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Фото: стоп-кадр

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY