detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
06.07.2020 18:11
Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента
Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента
Офіс президент також підтвердив, що розсилав головам обласних державних адміністрацій брендбук для піару «Великого будівництва».

Колишній голова Державного комітету телебачення і радіомовлення 2011-2014 років Олександр Курдінович працює керівником Служби з питань інформаційної політики Офісу президента України. Про це ОПУ повідомив 6 липня у відповідь на запит «Детектора медіа».

Крім того, раніше «Бабель» писав, що Офіс президента України у межах піару «Великого будівництва» просив голів обласних державних адміністрацій узгоджувати з Олександром Курдіновичем макети напередодні друку. Тоді він не відповів виданню, чи працює в ОПУ.

Водночас в Офісі президента підтвердили «Детектору медіа», що Директорат з питань інформаційної політики розробив та розіслав головам ОДА брендбук для програми «Велике будівництво». «З метою інформування населення того чи іншого регіону про об’єкти, які будуються або ремонтуються в рамках програми "Велике будівництво", у Директораті з питань інформаційної політики було розроблено брендбук програми. У зв’язку з цим головам обласних адміністрацій було надіслано лист з проханням привести усі інформаційні та візуальні носії у відповідність з рекомендаціями брендбуку», – йдеться в повідомленні.

Однак ОПУ не відповів, хто і як фінансує цю ініціативу.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

Нагадаємо, 24 червня «Бабель» повідомив, що Офіс президента України в червні розіслав головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації брендбук для піару програми президента «Велике будівництво». У листі, за підписом заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, голів ОДА просять відзвітувати про виконання ініціативи протягом тижня. Експерт з Конституційного права Андрій Магера в коментарі «Бабелю» уточнив, що Офіс президента є допоміжним органом при главі держави і не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY