В ОПУ формують єдину комунікаційну стратегію для всієї влади – ЗМІ

В ОПУ формують єдину комунікаційну стратегію для всієї влади – ЗМІ

26 Листопада 2019
3660
26 Листопада 2019
11:20

В ОПУ формують єдину комунікаційну стратегію для всієї влади – ЗМІ

3660
В Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством.
В ОПУ формують єдину комунікаційну стратегію для всієї влади – ЗМІ
В ОПУ формують єдину комунікаційну стратегію для всієї влади – ЗМІ

Про це пише «Українська правда».

Окрім цього, Кирило Тимошенко відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу: «Він веде перемовини, пропонує гостей з уряду та топспікерів Верховної Ради».

Йому та Юрію Костюку належать ідеї нових форматів комунікації Володимира Зеленського, зокрема – самоінтерв'ю у Tesla. Вони ж вигадали ідею інформаційно-підсумкового випуску новин від президента. «Замість відео з Tesla Зеленський щотижня мав зустрічатися з журналістами в пресзалі ОПУ, де впродовж 20 хвилин підбивав би підсумки досягнень тижня, а 10 хвилин відповідав би на запитання журналістів», – йдеться в повідомленні.

Проте, за даними джерела УП у команді на Банковій, після пресмарафону вирішили відмовитися від цієї ідеї та запустили інформаційну прогулянку президента.

Також щопонеділка в кабінеті пана Тимошенка збирається медійна команда нової влади – так звані «планірки у Тимошенка»: «На них представники Офісу президента, Верховної Ради та Кабміну вчаться говорити "в один голос". По суті це головний непублічний центр прийняття рішень стосовно того, що, як і на яких каналах нова влада планує розповідати цього тижня/місяця/року. Домінуючу позицію на цих зустрічах має Офіс президента. Як і загалом в політиці, ОПУ є головним центром впливу і в питаннях формування комунікаційної стратегії».

Від Офісу на цих зустрічах присутній Кирило Тимошенко і Юрій Костюк, головна консультантка Директорату з питань інформаційної політики ОПУ Ірина Побєдоносцева, прессекретарка президента Юлія Мендель, працівниця Офісу Олена Трусова, відповідальна за роботу «передових груп», які організовують візити президента на конкретних локаціях.

Від Кабміну на зустрічі ходять керівниця офісу комунікацій уряду Тетяна Коврига, працівниця офісу комунікацій уряду Ірина Твердовська, рідше – прессекретарка прем'єра Діана Давітян.

Верховну Раду представляють депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук та Микита Потураєв. Останній залучає до роботи політконсультанта Дениса Семенова. Також на зустрічах пристуній член Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові Максим Кречетов, який відповідає за формування медіапланера та комунікацію з усіма «чутливими» групами (волонтерами, добровольцями, журналістами), разом з ним працює Тетяна Попова.

Крім того, за даними УП, Євгенія Кравчук, Микита Потураєв та Денис Семенов пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка».

«Ці "рамки" отримують спікери партії "Слуга народу", які відповідають за публічне позиціонування політсили.  За два місяці роботи у фракції "Слуга народу" виокремився пул спікерів. Це, зокрема, голови комітетів, які можуть коментувати щось зі своєї професійної сфери, та так звані "універсальні солдати", які готові спілкуватися з журналістами на будь-які теми», – йдеться в повідомленні.

Як пише УП, «Слуга народу» нині має близько 35 спікерів, серед яких – Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Руслан Стефанчук, Ірина Верещук.

Нагадаємо, 18 листопада видання «theБабель» опублікувало матеріал про зустріч голови Офісу президента Андрія Богдана, його заступників Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record, яка відбулася 15 листопада. 

Раніше, 25 жовтня, учасники дискусії на конференції National Media Talk говорили про те, що в Україні немає кризи у відносинах влади з медіа, але є криза в комунікаціях влади.

Фото: Новинарня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3660
Читайте також
05.11.2019 16:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 909
11.10.2019 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду