ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»

ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»

25 Червня 2020
2972
25 Червня 2020
11:34

ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»

2972
Експерт з Конституційного права нагадав, що Офіс президента не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.
ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»
ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»

Офіс президента України в червні розіслав головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації брендбук для піару програми президента «Велике будівництво». Про це 24 червня повідомив «Бабель» з посиланням на копію листа й брендбук, яке виданню надало неназване джерело з облдержадміністрації.

У листі, за підписом заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, голів ОДА просять відзвітувати про виконання ініціативи протягом тижня. «Детектор медіа» звернувся по коментар до пана Тимошенка та з запитом до ОПУ.  

Як пише «Бабель», під час підготовки інформаційних стендів, буклетів, відео та фото, що стосуються програми «Велике будівництво», Офіс просить використовувати новий логотип та хештег #Великебудівництво. «Також Офіс президента хоче, щоб на споруджуваних обʼєктах або тих, що ремонтуються, встановили інформаційні борди в жовтих або зелених кольорах, забрендували спецодяг і техніку — щонайменше 20 службових автомобілів обласних і районних державних адміністрацій. За який кошт обласні керівники повинні брендувати техніку і виготовляти борди — у документі не вказано. Усі макети напередодні друку просять надсилати на узгодження Олександру Курдіновичу, його контакт також є в листі», – йдеться в повідомленні.

Олександр Курдінович очолював Держкомітет телебачення і радіомовлення України з 2011 до 2014 року. У коментарі «Бабелю» він підтвердив, що Офіс справді розсилав такий лист. За словами пана Курдіновича, з ним ніхто нічого погоджувати не повинен. На запитання, чому в листі вказані його контакти, він сказав, що «вони [макети] затверджуються трошки іншим шляхом», і пообіцяв, що попросить відповісти на інші питання «уповноважену особу». Після запитання, чи працює він у ОПУ, Олександр Курдінович поклав слухавку.

Експерт з Конституційного права Андрій Магера в коментарі «Бабелю» уточнив, що Офіс президента є допоміжним органом при главі держави і не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду