Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука

Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука

6 Грудня 2019
2221
6 Грудня 2019
15:50

Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука

2221
У Верховній Раді 5 грудня побилися народні депутати від фракції «Слуга народу» Максим Бужанський і Гео Лерос. Цьому передувала дискусія у внутрішньому чаті фракції «Sluga Speakers» про походи на ефіри телеканалів «112 Україна», Zik та NewsOne, що належать Тарасу Козаку.
Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука
Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука

Цю переписку оприлюднили видання «Букви» та в Telegram-каналі «Джокер».

Згодом ще одна депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук повідомила, що бійка сталася через неї. За її словами, Максим Бужанський вимагав у Гео Лероса вибачитися перед нею за нецензурну лексику у внутрішньому чаті фракції. «Його просто попросили, щоб вибачився, не більше… Я переконана, що його ніхто не бив, це було просто наполегливе прохання», – сказала вона, передає НВ.

В ефірі ток-шоу «Зворотний відлік» 5 грудня вона розповіла, що в чаті обговорювали медійну стратегію фракції, зокрема – хотіли, щоб всі депутати «Слуги народу» перестали ходити на ефіри каналів соратника Віктора Медведчука«Йшлося не лише про телеканал NewsOne, йшлося про медійну стратегію, яка має вибудовуватися в "Слузі народу". Я говорила саме про це. Якщо вже заглиблюватися в цю тематику, то ті рішення фракції, які стосуються походів або не походів на якісь телеканали, – не обмежуються лише трьома телеканалами. Ми маємо різні стратегії, наразі це тактики. Ми зараз лише її формуємо», – сказала вона.

У Telegram-каналі «Джокер» виклали цю переписку із чату «Sluga Speakers». Згідно з нею, спершу депутати обговорювали участь у ефірах телеканалів Тараска Козака. Зокрема, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що винесе на обговорення питання щодо участі в найважливіших ефірах на цих каналах. Гео Лерос, своєю чергою, з використанням лайки запропонував виключати з партії депутатів, які не підтримують позицію партії. Пані Кравчук підтримала його ініціативу: «Погоджуюсь, що або всі не ходять, або ті, хто хоче».

На це Ірина Верещук відповіла, що ходить на ефіри NewsOne. «Якщо в когось є питання, прошу мені задати їх особисто завтра», – додала вона та закликала пана Лероса не використовувати нецензурну лексику.

Як писали ЗМІ, в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, щопонеділка в кабінеті заступника голова ОПУ Кирила Тимошенка збирається медійна команда нової влади – так звані «планірки у Тимошенка»: «На них представники Офісу президента, Верховної Ради та Кабміну вчаться говорити "в один голос". По суті це головний непублічний центр прийняття рішень стосовно того, що, як і на яких каналах нова влада планує розповідати цього тижня/місяця/року. Домінуючу позицію на цих зустрічах має Офіс президента. Як і загалом в політиці, ОПУ є головним центром впливу і в питаннях формування комунікаційної стратегії».

Фото: Букви, Telegram-канал «Джокер» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду