Правоохоронці обшукали редакцію Dnepr.info (ДОПОВНЕНО)

Правоохоронці обшукали редакцію Dnepr.info (ДОПОВНЕНО)

22 Червня 2020
1461

Правоохоронці обшукали редакцію Dnepr.info (ДОПОВНЕНО)

1461
Обшуки пов’язані із зловживаннями в Дніпровській міській раді.
Правоохоронці обшукали редакцію Dnepr.info (ДОПОВНЕНО)
Правоохоронці обшукали редакцію Dnepr.info (ДОПОВНЕНО)

У Дніпрі правоохоронці 19 червня 2020 року провели обшуки в редакції місцевого видання Dnepr.info, вони забрали вінчестери з робочих комп'ютерів, блокноти та особисті документи. Про це повідомило видання.

Прокуратура Дніпропетровської області пояснила, що спільно із працівниками Управління Служби безпеки України провела обшуки в межах провадження про зловживання посадовцями комунального підприємства Дніпровської міськради під час проведення тендерних закупівель щодо надання рекламних та маркетингових послуг (висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через ЗМІ) на суму понад 130 мільйонів гривень.

Мова може йти про КП «Організаційно-аналітична служба» Дніпровської міської ради. Згідно з Prozorro, саме це комунальне підприємство проводить тендер на рекламні та маркетингові послуги.

«Переможцями тендерів стали посередники – вісім фізичних осіб-підприємців (що мають ознаки фіктивності), з якими і укладено договори на надання вказаних послуг. При цьому комунальне підприємство має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили гроші, носії інформації та документи під час слідчих дій в офісах КП, офісах та квартирах фігурантів справи. Дніпровська міська рада каже, що під час обшуків у КП гроші не вилучали. 

«Обшук також проведено в офісному приміщенні одного з місцевих засобів масової інформації, під час якого вилучено документацію, що стосується вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб-підприємців та їх печатки», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків до приміщення редакції правоохоронці не пускали редактора Dnepr.info та журналістів міських ЗМІ. «Представник СБУ виштовхав їх з поверху, де знаходиться офіс редакції. Правоохоронець застосував силу, перешкоджав журналістській діяльності і ледь не розбив камери операторів», — пише Dnepr.info

«Детектора медіа» звернувся із запитом до редакції Dnepr.info.

ДОПОВНЕНО (30 червня): «Детектора медіа» звернувся до прокуратури області із питаннями про зв'язок Dnepr.info з КП Дніпровської міської ради
«Організаційно-аналітична служба», а також: про носії інформації, які вилучили у видання та інших фігурантів провадження. Прокуратура 30 червня надіслала відповідь на запит, проте на ці питання не відповіла. 

Фото: Dnepr.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
24.04.2020 15:03
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 155
12.03.2020 17:49
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду