Прокуратура порушила провадження через обшуки в громадських журналістів у Криму

Прокуратура порушила провадження через обшуки в громадських журналістів у Криму

11 Березня 2020
1170
11 Березня 2020
13:00

Прокуратура порушила провадження через обшуки в громадських журналістів у Криму

1170
Російські окупанти, своєю чергою, звинуватили ведучого телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова в «організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною».
Прокуратура порушила провадження через обшуки в громадських журналістів у Криму
Прокуратура порушила провадження через обшуки в громадських журналістів у Криму

Прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар у окупованому Криму. Про це 11 березня повідомляється на сайті прокуратури.

«Прокуратура АР Крим спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків у домоволодіннях громадян України у м. Бахчисарай на тимчасово окупованій території півострова Крим за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла)», – йдеться в повідомленні.

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний заявив, що ці незаконні слідчі дії «спрямовані виключно на залякування населення та переслідування осіб».

Крім того, за інформацією «Кримської солідарності», на даний момент окупанти затримали Амета Сулейманова, Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова та Рустема Сейтмеметова. Їм закидають нібито порушення ч.2 ст. 205.5 КК РФ (участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною). Ведучого телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова «звинуватили» у порушенні ч.1 ст. 205.5 КК РФ (організація діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною). 

Нагадаємо, у окупованому Бахчисараї та Бахчисарайському районі 11 березня 2020 року російські окупанти прийшли з обшуками до щонайменше сімох будинків кримських татар: ведучого телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова, громадських журналістів та стрімерів «Кримської солідарності» Сейдамета Мустафаєва й Амета Сулейманова, історика Шукрі Сейтумерова, активіста Рустема Сейтмеметова, Айдера Сулейманова та Сейтумера Сейтумерова.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим, своєю чергою, висловило підтримку кримським татарам. У представництві також додали, що ці порушення будуть задокументовані та доведені до відома міжнародних партнерів.

Фото: Кримська солідарність / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1170
Читайте також
10.03.2020 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 062
27.02.2020 10:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 091
22.02.2020 12:00
Ярослав Зубченко
10 386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду