«Бабель» планують запустити на наступному тижні

«Бабель» планують запустити на наступному тижні

5 Березня 2020
3623

«Бабель» планують запустити на наступному тижні

3623
Інтернет-видання «Бабель» планують запустити 11 березня 2020 року. Про це «Детектору медіа» повідомила співзасновниця, керівниця та редакторка політики «Бабеля» Катерина Коберник.
«Бабель» планують запустити на наступному тижні
«Бабель» планують запустити на наступному тижні

«Якщо все буде за планом, то ми запустимо в наступну середу, 11 березня», – уточнила вона.

Катерина Коберник розповіла, що дизайн сайта залишиться колишнім: «Ми не будемо нічого змінювати в "одязі". Логотип ми поміняли в зв'язку зі зміною назви».

У оновленому «Бабелі» також не запланований запуск нових рубрик, окрім текстів про їжу. Ці тексти поки виходитимуть раз на тиждень – ймовірно, у четвер.

Водночас видання працює над новим напрямком, проте деталей пані Коберник не уточнила. «Ми зараз плануємо новий оффлайн напрямок, їм займаємося. Але поки ми не можемо сказати, що це. Це не наповнення сайта, а по суті – нова діяльність "Бабеля"», – сказала вона.

Крім того, Катерина Коберник розповіла, що з видання «Бабель» пішли арт-директор, більдредактор та редакторка Юліана Скібіцька. Вона уточнила, що вони пішли самі. «Є люди з якими ми попрощалися, це було наше рішення», – додала співзасновниця «Бабеля».

Новий головний редактор «Бабеля» Євген Спірін, своєю чергою, повідомив на своїй сторінці в Facebook, що видання відкрило низку вакансій:  

Вимоги до заступника головного редактора:

  • досвід роботи в якісних медіа;
  • розробляти план з редакцією;
  • редагувати тексти;
  • стежити за дедлайнами і за наповненням сайта;
  • мови: українська (в першу чергу), англійський (важливо) та російська;
  • перевагою буде бажання іноді писати тексти.

Вимоги до редактора відділу «Суспільство»:

  • досвід роботи в якісних медіа;
  • розробляти план тем зі своїм відділом;
  • редагувати тексти кореспондентів свого відділу;
  • стежити за дедлайнами і за тим, щоб тексти відділу були на сайті;
  • мови: українська (в першу чергу), англійський (важливо), російська (опціонально).

Вимоги до керівника відділу новин:

  • керувати редакторами стрічки;
  • писати заголовки в стилі видання;
  • вибирати новини;
  • стежити за західними ЗМІ.

Вимоги до кореспондента культури/ суспільства/ соціалки: журналіст з досвідом, який стежить за трендами в масовій культурі, розбирається в кіно та музиці.

Крім того, шукають двох редакторів стрічки на вихідні та двох редакторів стрічки новин на будні. Умови (для редакторів на будні): вісім годин робочий день, година перерви на обід, два вихідних на тиждень.

Резюме надсилати на пошту spirin.1917@gmail.com. У темі листа вказувати: вакансію та вкладати  резюме. Зарплату та інші умови будуть обговорювати з кандидатами в листуванні та під час зустрічі.

Як писав ДМ, 3 березня 2020 року співзасновниця, керівниця та редактор політики «Бабеля» Катерина Коберник повідомила, що інтернет-видання «theБабель» перезапустили, воно тепер називатиметься «Бабель». Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського. У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%).

Головним редактором оновленого «Бабеля» став Євген Спірін. Артем Марков став арт-директором «Бабеля». Видання також запустило нову рубрику – про їжу, якою займатиметься Марія Жартовська. 

Нагадаємо, 27 грудня стало відомо, що співзасновники й очільники інтернет-видання «theБабель» Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування. Пані Коберник уточнила «Детектору медіа», що разом з нею та Глібом Гусєвим з видання йде частина команди.

З 1 січня 2020 року сайт інтернет-видання «theБабель» перестав оновлюватися. Співзасновниця та колишня шефредакторка видання Катерина Коберник повідомила «Детектору медіа», що сайт зараз «на паузі».

Суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У серпні «theБабель» мав конфлікт із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком. Катерина Коберник розкрила, що він був першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави Офісу президента Андрія Богдана. У листопаді «theБабель» опублікував матеріал про зустріч Андрія Богдана, Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record.

У вересні 2019 року група «1+1 медіа» звільнила Катерину Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала, через скорочення штату. Катерина Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.

Фото: Бабель / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3623
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду