На пресконференцію Зеленського акредитували близько 70 ЗМІ, серед них Гордон та «канали Медведчука»

На пресконференцію Зеленського акредитували близько 70 ЗМІ, серед них Гордон та «канали Медведчука»

20 Травня 2020
2853

На пресконференцію Зеленського акредитували близько 70 ЗМІ, серед них Гордон та «канали Медведчука»

2853
Юлія Мендель пояснила, що серед медіа намагалися обрати представників абсолютно різних ідеологічних платформ.
На пресконференцію Зеленського акредитували близько 70 ЗМІ, серед них Гордон та «канали Медведчука»
На пресконференцію Зеленського акредитували близько 70 ЗМІ, серед них Гордон та «канали Медведчука»

На пресконференцію президента України Володимира Зеленського акредитували близько 70 медіа. Про це «Детектору медіа» повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель.

На захід акредитували іноземні видання – NBC, Bloomberg, BBC, DW, газета Wyborcza. Крім того, журналіст «Детектора медіа» з пресконференції говорить, що там присутні працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

«Ми обирали знакові та рейтингові медіа, керуючись тими принципами, які ми вивчали на європейському та американському досвіді. Нам довелося обирати, це був насправді дуже складний процес. <…> Ми вибирали, щоб це були представники різних ідеологічних платформ. У нас присутні медіа, які можна назвати опозиційними, та медіа, які, можливо, й не пишуть нічого хорошого. Серед телеканалів, радіо, онлайн та друкованих видань ми намагалися обрати представників абсолютно різних ідеологічних платформ», – розповіла прессекретарка президента.

Вона не змогла назвати кількість ЗМІ, яким відмовили. «Нам потрібно дотримуватися норм карантину. Кожного разу подаються сотні людей, цього разу було не менше», – уточнила пані Мендель.

Пресконференція орієнтовно триватиме 2,5 години.

«Минулого разу, коли було 14 годин, однаково залишися декілька журналістів, які не отримали відповіді на питання. Зацікавленість до президента настільки висока, що за один день надати відповіді на питання кожному журналісту не вийде. Ми сподіваємося, що зможемо дати відповіді на найзначущі питання, які хвилюють суспільство», – додала Юлія Мендель.

Пресконференція відбувається на галявині біля Маріїнського палацу, журналістів розсадили на стільцях на дистанції півтора метри одне від одного, щоб дотримуватися карантинних обмежень. 

Раніше Юлія Мендель у Facebook написала, що «жодних "теплих ванн" Володимиру Олександровичу не готували». 

Як писав ДМ, на пресконференцію президента України Володимира Зеленського не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) та «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбудеться в середу, 20 травня, о 10:30. У зв’язку з карантином кількість представників медіа, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою. Захід транслюватимуть онлайн у соцмережах на офіційних сторінках Офісу президента, а також покажуть канали «UA: Перший», NewsOne, 24 канал, hromadske, «1+1», «Еспресо» та Прямий канал.

Перший і поки останній раз Володимир Зеленський на посаді президента проводив пресконференцію 10 жовтня 2019 року. Тоді вона була в форматі пресмарафону. Президент відповідав на питання ЗМІ трохи більше 14 годин у гастрономічному просторі Kyiv Food Market.

У квітні 2020 Офіс президента повідомив, що Володимир Зеленський після завершення карантину обов’язково дасть пресконференцію щодо підсумків року президентства. Однак з форматом заходу на той момент ще не визначилися.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2853
Читайте також
14.10.2019 09:10
Володимир Грисюк
для «Детектора медіа»
1 777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду