Зеленський: Я не можу  знайти в країні гарного міністра культури

Зеленський: Я не можу знайти в країні гарного міністра культури

20 Травня 2020
3033

Зеленський: Я не можу знайти в країні гарного міністра культури

3033
Президент прокоментував призначення на ключові державні посади близьких до нього людей, зокрема колишніх співробітників «Студії Квартал 95».
Зеленський: Я не можу  знайти в країні гарного міністра культури
Зеленський: Я не можу  знайти в країні гарного міністра культури

Президент України Володимир Зеленський не може знайти міністра культури через «кадровий голод» в країні. Про це він повідомив 20 травня під час пресконференції.

Президент відповідав на питання журналіста «Української правди» Романа Кравця, який запитував: «Чому на вкрай важливі посади ви призначаєте людей не за професійними якостями, а за ознаками близькості до вас?».

Володимир Зеленський запевнив, що не призначав на посади «жодного кума чи військово друга», і обґрунтовував свої призначення таким чином: «Я обіцяв, що до влади прийдуть інші люди».

Зокрема, доцільність призначення керівником Офісу президента колишнього кінопродюсера Андрія Єрмака пан Зеленський пояснив його досвідом юриста та юридичною освітою: «Пан Єрмак не має досвіду як кінопродюсер, да пробачить мене пан Єрмак. Пан Єрмак завжди був досвідченим юристом, пан Єрмак має ту освіту, яка потрібна голові Офісу президента. Міжнародне право – це освіта пана Єрмака. Він не є моїм кумом, він моя довірена особа, якому я довіряю».

Також президент сказав, що у країні зараз «кадровий голод» і він не може знайти «чистих та професійних людей» на ключові посади у державі: «Я не можу знайти зараз в країні гарного міністра культури. Ми разом з прем’єром шукаємо. Ми звертались до нашої культурної спільноти, до багатьох людей, казали: дайте! Нам дуже складно знайти міністра освіти, нам дуже складно знайти міністра енергетики».

Після цього Володимир Зеленський запропонував журналісту «Української правди» обрати будь-яку посаду в Офісі Президента: «Я вас запрошую в Офіс президента України і ви самі можете обрати відповідальну посаду і потім відповідати за свої кроки та дії. Я вам наріжу програму дій і ви будете працювати, як Єрмак, 25 годин на добу, хоча в добі 24 години. Оберіть будь-яку посаду».

Про свого партнера зі «Студії Квартал 95» Сергія Шефіра, який обіймає посаду першого помічника президента, Володимир Зеленський сказав, що той не отримує зарплату: «Шефір навіть не отримує… Бо я не можу поставити на посаду людей, які до мене наближені, щоб вони отримали заробітну плату з держави. Я не хочу».

Президент додав, що в нього лише два помічники: Марія Левченко, яка була його помічницею, коли він був кінопродюсером, і Сергій Шефір, якому він довіряє.

За інформацією громадської організації «Комітет виборців України», за перший рік президентства Володимира Зеленського понад 30 осіб, які раніше працювали в структурах «Студії Квартал 95», її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали із Зеленським на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами його чи оточення отримали державні посади.

Нагадаємо, на пресконференцію Володимира Зеленського 20 травня  акредитували представників близько 70 медіа. Зокрема, присутні працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

На пресконференцію не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) та «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову. 

Офіс президента анонсував, що у зв’язку з карантином кількість представників медіа, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою.

Попередню пресконференцію (свою першу на посаді президента) Володимир Зеленський проводив 10 жовтня 2019 року. Тоді вона була в форматі пресмарафону. Президент відповідав на питання ЗМІ трохи більше 14 годин у гастрономічному просторі Kyiv Food Market.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3033
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип
1422 дн. тому
Якщо ти не можеш знайти серед 40 мільйонів жодного міністра культури, то винен мабуть ти, а не Україна. Тобі це на думку не спадало?
smertzelebobikam
1427 дн. тому
здохни, єбучий руский гондон, зелебобіки і хто за них голосував шоби ви виздихали наhyй
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду