У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського

У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського

4 Червня 2020
3496

У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського

3496
На сайті Хмельницької ОДА та Офісу президента не було повідомлень про проведення акредитації.
У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського
У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського

У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит президента України Володимира Зеленського 3-4 червня. У Хмельницькій облдержадміністрації сказали, що на подію акредитували лише представників місцевих каналів, іншим – пообіцяли надати відеоматеріали. Про це пише хмельницьке інтернет-видання Vsim.ua.

Зокрема, про недопуск повідомили журналісти Vsim.ua та видання «Є». Причиною відмови в ОДА назвали «карантинні обмеження», такі вимоги вони нібито отримали від ОПУ.

Юрист ІМІ Алі Сафаров розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом. «Має бути, наприклад, рішення Хмельницької міської ради про те, що у зв’язку з карантинними заходами є обмеження для журналістів. Якщо такого документу немає, то це означає, що правових підстав вибірково застосовувати акредитацію у посадовців не було», – сказав він, додавши, що вибіркова акредитація має ознаки щонайменше перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Нагадаємо, з 2 червня 2020 року після послаблення карантину змінилися умови роботи журналістів під час сесійного тижня парламенту. Журналісти мають змогу працювати в кулуарах на третьому поверсі будівлі парламенту, а оператори та фотографи – в ложі преси. До ложі преси пускають до 30 осіб: 15 операторів і 15 фотографів.

Фото: Хмельницька ОДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3496
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
1393 дн. тому
Місто Хмельницький, тому у Хмельницькому, а не у Хмельницьку.
Михаил
1393 дн. тому
А навіщо велика маса т.з "кореспондентів"...все рівно буде одне й те ж...може закрити частину ботів?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду