The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства

The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства

21 Травня 2020
5638

The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства

5638
Колонка вийшла під назвою «Я очікував війни. Я не чекав на імпічмент Трампа чи пандемію» («I Expected War. I Didn’t Expect Trump’s Impeachment or a Pandemic»).
The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства
The New York Times опублікувала колонку Зеленського про перший рік президентства

20 травня американська газета The New York Times опублікувала колонку президента України Володимира Зеленського, у якій він підбив підсумки свого першого року на посаді. 

«Я ніколи не думав, що бути президентом легко. Раніше я працював у комедійному жанрі та займався продюсуванням. Команда, яку я привів, складалася з розумних, енергійних, здібних і відданих людей. Але багатьом з них бракувало політичного досвіду. Ми мали великі надії та взяли на себе жорстке зобов’язання покращити становище нашої країни, яка зіткнулася з важкими умовами – як всередині, так і на світовій арені», – пише пан Зеленський у колонці, переклад якої опублікувала його пресслужба.

У матеріалі він перелічує низку викликів – згадує про історію імпічменту президента США Дональда Трампа, яка зробила його «справді всесвітньо відомим»; про війну на Донбасі та звільнення бранців Кремля; про міжнародне співробітництво та підтримку; про загрози та боротьбу з коронавірусною інфекцією.

«Шлях до одужання довгий. Війна на Донбасі ще не закінчена. Але коли я оглядаюся на перший рік свого президентства та дивлюся вперед – на другий, я маю надію. Ми разом зробимо світ – і Україну – кращими», – такими слова президент завершив свою колонку.

Як писав ДМ, інтерв'ю Володимира Зеленського для британського видання The Guardian було опубліковано 7 березня. Зокрема, у розмові з журналістами президент розповів, що «іноді дуже хочеться» вішати олігархів, тому що так «було б швидше». Після цього Юлія Мендель поспішила зазначити, що це такий жарт. І президент погодився з нею: «Звичайно, ми жартуємо».

8 березня Офіс президента України опублікував українську версію інтерв'ю. Воно дещо відрізнялось від англомовної статті, зокрема була відсутня ремарка, що вішати олігархів - це жарт.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня. У зв’язку з карантином обмежили кількість представників медіа, які змогли взяти участь у заході. На пресконференцію акредитували близько 70 медіа. Серед них: іноземні видання – NBC, Bloomberg, BBC, DW, газета Wyborcza. Там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон. Натмоість на захід не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) і «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову. Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, що ЗМІ обирали за рейтингом та різними ідеологічними позиціями. 

Фото: EPA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5638
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду