Посольство США закликало розслідувати вбивства Гонгадзе, Шеремета та інших журналістів

Посольство США закликало розслідувати вбивства Гонгадзе, Шеремета та інших журналістів

2 Листопада 2019
1699
2 Листопада 2019
13:53

Посольство США закликало розслідувати вбивства Гонгадзе, Шеремета та інших журналістів

1699
Також американські дипломати закликають РФ та бойовиків звільнити українських журналістів на Донбасі та в Криму
Посольство США закликало розслідувати вбивства Гонгадзе, Шеремета та інших журналістів
Посольство США закликало розслідувати вбивства Гонгадзе, Шеремета та інших журналістів

Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

«В Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, ми разом з українським народом закликаємо до справедливості стосовно сімей Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших журналістів, які трагічно втратили життя, сміливо шукаючи правди. Ми також закликаємо Росію та сили, які вона підтримує, негайно звільнити українських журналістів, несправедливо затриманих за роботу на сході України та у Криму», - зазначено в повідомленні.

Як писав ДМ, Росія входить до «Глобального індекса безкарності 2019», який визначає країни, де вбивства журналістів найчастіше сходять злочинцям з рук.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

У жовтні Зеленський заявив, що не може розкрити, в чому секретність розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, бо не хоче зірвати операцію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1699
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
year
1637 дн. тому
https://rubryka.com/article/anons-rik-bez-kati/ “4 листопада виповнюється рівно рік, як Катерина Гандзюк померла в лікарні після трьох місяців страждань і численних операцій, які їй довелося пережити внаслідок цинічного нападу на неї. За цей час друзі Каті та люди, яким небайдуже, провели десятки акцій з вимогою ефективного розслідування її вбивства та покарання замовників. Ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” стала своєрідним майданчиком для захисту активістів від нападів та переслідувань. Ми виходимо знову”. Про це йдеться на Facebook-сторінці громадської ініціативи, яка стежить за розслідуванням.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду