«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії

«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії

25 Квітня 2024
545
25 Квітня 2024
20:55

«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії

545
Євродепутати закликали країни-члени ЄС обмежити відносини з Володимиром Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними цілями, як-от обмін полоненими, повернення дітей, депортованих з України, або заклик до звільнення політичних в’язнів.
«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії
«Фарсова вистава»: Європарламент не визнав вибори президента Росії

Європарламент засудив «нелегітимні президентські вибори» в Росії та на окупованих територіях України. Відповідну резолюцію ухвалили 25 квітня, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

За документ проголосували 493 депутати, 11 були проти і 18 утрималися.

«Ця фарсова вистава російської влади мала єдину мету — створити видимість виборчої легітимності для Володимира Путіна, його політики невпинних внутрішніх репресій і, перш за все, для агресивної війни проти України. (...)

Парламент закликає країни-члени ЄС обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними цілями та цілями прав людини, як-от обмін полоненими, повернення дітей, депортованих з України, або заклик до звільнення політичних в’язнів», — зазначили на сайті Європарламенту.

Відомство також шкодує, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан «вирішив відступити від ЄС і привітати Володимира Путіна з його фіктивним переобранням».

Водночас депутати закликали ЄС продовжувати підтримувати незалежні російські організації громадянського суспільства, незалежні ЗМІ та правозахисників, а також «взаємодіяти з російською демократичною опозицією».

15–17 березня в Росії і на окупованих територіях України відбулося «голосування» на виборах президента. Російська ЦВК повідомила, що за їхніми результатами Путін нібито набрав 87,28%.

Із засудженням путінських псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України виступили Держдепартамент СШАМЗС Німеччини, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голови зовнішньополітичних комітетів 23 країн Заходу, а також у спільній заяві майже 60 країн ООН.

Представники зовнішньополітичних відомств Фінляндії, Польщі, США, Німеччини, Великої Британії та інших країн демократичного спрямування назвали вибори президента в РФ такими, що не відповідають демократичним нормам.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду