Російський RT витратив у 2023 році рекордний бюджет

Російський RT витратив у 2023 році рекордний бюджет

26 Квітня 2024
635
26 Квітня 2024
09:48

Російський RT витратив у 2023 році рекордний бюджет

635
За 10 років бюджетні витрати RT збільшилися більш ніж удвічі, а канал продовжує збільшувати штат.
Російський RT витратив у 2023 році рекордний бюджет
Російський RT витратив у 2023 році рекордний бюджет

Російський пропагандистський канал RT у 2023 році витратив 27,5 млрд рублів, отриманих з бюджету РФ, що стало рекордом за весь час його роботи. Крім того, компанія суттєво збільшує штат. Про це свідчать дані звітності керуючої організації RT, поданій до російського Мін'юсту, повідомляє «Можем обяснить».

Як випливає зі звітності, бюджетні кошти РФ пішли на «Створення засобів масової інформації та їхнє поширення у світовому інформаційному просторі».

Торік із російського бюджету RT виділили більше коштів, ніж державній ВДТРК (25,2 млрд рублів) та «Первому каналу» (6,3 млрд). Завдяки цього, пише «МО», вперше після початку повномасштабної війни RT став прибутковим — компанія «ТВ-Новини» заробила в 2023 році 210 млн рублів.

За 10 років бюджетні витрати RT збільшилися більш ніж удвічі. У 2013 році телеканал витратив на пропаганду 12,9 млрд. рублів, а 2023 року — на 3 млрд рублів більше, ніж за 2022.

При цьому RT витрачає все більше грошей, незважаючи на блокування в десятках країнах світу. Сайт RT та його телеграм-канал недоступні у Євросоюзі та США, телеканал RT відключений від мовлення навіть у відносно дружніх для Росії країнах на кшталт Туреччини. У 2022-му роботу припинили відразу три телеканали групи: RT France, RT America та RT UK. Мовлення продовжують флагманський канал RT, а також RT Arabic та RT en Español.

Крім того, пропагандистський канал збільшує свій штат. Як випливає зі звітності, якщо у 2022 році на RT працювало 3774 особи, то у 2023-му —4088 працівників.

До того ж, у 2023 році RT отримував і гранти — зокрема від пропагандистської організації «Знання», яка підтримує вторгнення в Україну, до наглядової ради якої входять перший заступник керівника Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко та ексміністр культури, помічник Путіна Володимир Мединський.

Ілюстрація: politico.eu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
635
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Йой , йой, йой- як некрасиво видаляти коменти!
10 дн. тому
RT витрачає більше і розширює штат . А УТ суспільне збільшує зарплатню правлінню і зменшує штат.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду