Зеленський не говорить про справу Шеремета, щоб «не зірвати операцію»

Зеленський не говорить про справу Шеремета, щоб «не зірвати операцію»

11 Жовтня 2019
1251

Зеленський не говорить про справу Шеремета, щоб «не зірвати операцію»

1251
Президент України Володимир Зеленський сказав, що не може розкрити, в чому секретність розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, бо не хоче зірвати операцію.
Зеленський не говорить про справу Шеремета, щоб «не зірвати операцію»
Зеленський не говорить про справу Шеремета, щоб «не зірвати операцію»

Про це він розповів під час пресмарафону 10 жовтня

Відповідаючи на запитання «Громадського телебачення» про розслідування вбивства Павла Шеремета, Володимир Зеленський відповів, що також хоче результату в цій справі й готовий звільнити керівництво МВС, якщо результату не буде. 

«Якщо я вам скажу, у чому секретність цієї справи, то я просто зараз зірву операцію. Я хочу, щоб ми закінчили цю справу. Я сприймаю ваше питання, але я не займався цим питанням два роки. Мені потрібен результат у цій справі. Я хочу, як і ви, цього результату. Ми хочемо знати з вами деталі цієї справи, а найголовніше – знати вбивць», – сказав Зеленський.

«Мені немає чого більше вам сказати. Якщо не буде результату, то будемо змінювати керівництво», – додав він.

Президент зазначив, що знає не набагато більше, ніж журналісти, і попросив трохи зачекати, не називаючи конкретного терміну.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Олексій Темченко

Відео: Громадське

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Читайте також
13.10.2019 11:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду