На Волині поліція відкрила провадження щодо перешкоджання журналістам каналу «Аверс»

На Волині поліція відкрила провадження щодо перешкоджання журналістам каналу «Аверс»

17 Жовтня 2019
2472

На Волині поліція відкрила провадження щодо перешкоджання журналістам каналу «Аверс»

2472
Напередодні журналісти написали заяву до поліції, що невідомі заважали їм знімати сюжет про відстійники «Володимир-Волинської птахофабрики».
На Волині поліція відкрила провадження щодо перешкоджання журналістам каналу «Аверс»
На Волині поліція відкрила провадження щодо перешкоджання журналістам каналу «Аверс»

Про розпочате провадження повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

«15 жовтня до поліції Володимира-Волинського надійшло повідомлення від співробітника одного з місцевих телеканалів. Чоловік розповів, що поблизу очисних споруд два автомобілі заблокували проїзд службовому транспорту у якому знаходилася знімальна група телеканалу. Журналісти поверталися після зйомок сюжету щодо можливого забруднення земель місцевим підприємством», - йдеться в повідомленні поліції.

За цим фактом слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Як пише ІМІ, телеканал «Аверс» у сюжеті від 15 жовтня повідомив, що журналісти знімали ставки, які птахофабрика використовує для зливання відходів. До них під'їхали два автомобілі, які заблокували машину знімальної групи. Чоловіки в автівках відмовились назвати себе, проте на місце інциденту прибув адвокат «Володимир-Волинської птахофабрики», який заявив журналістам, що підприємство має дозволи на використання ставків.

«Заборонили знімати: мовляв, приватна територія. Наш автомобіль заблокували. Аби не наразитися на неприємності, ми зачинилися в автівці. На дорозі поставили поперек дві машини. Ми посигналили незнайомцям і попросили, аби ті звільнили шлях, – жодної реакції від групи чоловіків не було», – розповіла журналістка каналу Наталка Поліщук.

Оскільки невідомі чоловіки не відпускали знімальну групу, журналісти викликали на місце події правоохоронців і написали заяву щодо інциденту.

Нагадаємо, що 8 травня 2019 року у Волинській області напали на знімальну групу луцького телеканалу «Аверс», яка приїхала знімати день народження начальника пункту прикордонного пропуску «Ягодин» Олександра Оникійчука. У вересні 2019-го стало відомо, що до суду скерували обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці «Аверсу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду