МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів

МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів

25 Жовтня 2019
1533

МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів

1533
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав доручення своєму заступнику Антону Геращенку та голові Національної поліції Ігорю Клименку координувати зусилля МВС та Нацполіції для ефективного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності.
МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів
МВС планує щоквартально подавати звіт про розслідування злочинів проти журналістів

Про це він сказав під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком, повідомляє пресслужба МВС.

Так, у структурі МВС буде призначено осіб високого рівня, відповідальних за ефективність розслідування злочинів проти журналістів, також планується регулярно звітувати про зусилля щодо захисту медійників.

«Міністерство внутрішніх справ відкрите до діалогу щодо покращення безпеки українських журналістів. Перед Національною поліцією ставимо завдання запровадити режим ефективного оперативного реагування на факти перешкоджання журналістів», - заявив Арсен Аваков.

Також міністр погодився забезпечити персональне реагування на резонансні нападів на журналістів у регіонах. Зокрема, це справа підпалу автомобіля журналіста Сергія Гузя в Кам’янському Дніпропетровської області, побиття телеоператора Вадима Макарюка у Харкові, напад радикалів на агентство «Укрінформ», стрілянина по прес-центру газети «Новий день» у Херсоні, побиття журналістів у Вінниці, на Чернігівщині, Житомирщині та Одещині. Окремо має пройти належне службове розслідування факту побиття фотокора Ігоря Єфімова співробітниками міліції у часи Євромайдану в лютому 2014-го року.

За даними МВС, протягом 9 місяців 2019 року слідчими Нацполіції зареєстровано 158 кримінальних правопорушень щодо журналістів. Також за цей час до суду направлено обвинувальні акти у 10 кримінальних провадженнях за 12 кримінальними правопорушеннями. У 156 випадках слідчими прийнято рішення про закриття провадження. Загалом станом на 10 жовтня 2019 року Нацполіція розслідує 260 правопорушень цієї категорії.

Раніше Генеральна прокуратура на запит Інституту масової інформації повідомляла, що за 9 місяців 2019 року правоохоронці зареєстрували 187 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно працівників засобів масової інформації, з яких 58 закрили.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1533
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду