Журналісти вимагають у президента звільнити Юлію Мендель

Журналісти вимагають у президента звільнити Юлію Мендель

1 Жовтня 2019
15287

Журналісти вимагають у президента звільнити Юлію Мендель

15287
Об'єднання українських незалежних журналістів «Ініціатива 34» вимагає звільнення прессекретарки президента України Юлії Мендель через непрофесійну поведінку щодо журналістів та провокацію штучних конфліктів.
Журналісти вимагають у президента звільнити Юлію Мендель
Журналісти вимагають у президента звільнити Юлію Мендель

Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів, яке оприлюднили в Facebook.

«У зв’язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів, вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прессекретарки Президента України Володимира Зеленського. Від Офісу Президента та Юлії Мендель очікуємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком», – йдеться в зверненні.

Заяву підписали:

ГО «Громадське Телебачення»

журналісти Bihus.Info

редактор-засновниця «Української правди» Олена Притула

Нагадаємо, медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» та інші представники медіа висловили стурбованість через нову тенденцію у поведінці працівників Офісу президента з журналістами. Медіарух закликав Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу президента.

Так, щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили, що нещодавно зіткнулися з неетичною та агресивною поведінкою прессекретарки президента Юлії Мендель, яка відштовхувала їх, у тому числі, щоб обмежити можливість поставити президентові запитання. Це, зокрема, були Наталія Шимків з «Лівого берега», Крістофер Міллер і Сергій Андрушко з «Радіо Свобода».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15287
Читайте також
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 034
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
JET
1640 дн. тому
Для Мендель-чарівний,а головне ніжний ПЕНДЕЛЬ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду