На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»

На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»

27 Квітня 2021
3129

На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»

3129
Поліція повідомила, що за цим фактом реєструє відомості в ЄРДР за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.
На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»
На Волині напали на журналістів каналів «1+1» та «Аверс»

На пилорамі в селі Стобихівка Волинської області 27 квітня напали на журналістів телеканалів «1+1» та «Аверс». Про це повідомила журналістка «Аверсу» Наталка Поліщук.

«На нас здійснили напад керівники пилорам і власники, брати Сухальські, які контролюють більшу частину нелегального деревообробного бізнесу в селі Стобихівка. Зокрема, у наших колег з "1+1" навіть відібрали камеру. На щастя, ми камеру забрали», – розповіла вона та додала, що ніхто серйозних травм не отримав.

Журналісти викликали поліції. На місці вже працює слідчо-оперативна група.

Правоохоронці розповіли, що побачили відео, у якому «можуть вбачатися ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». За цим фактом поліція реєструє відомості в ЄРДР за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до «1+1».

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року Володимир Тимофійчук повідомив про сутичку з головним державним ревізором – інспектором Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Євгеном Кушніром під час зйомок сюжету для телеканалу «2+2». «1+1 медіа» повідомила, що депутат Київської обласної ради від партії «Слуга народу» Володимир Тимофійчук співпрацює з авторською програмою «Дубінізми», яка виходить на «2+2», як незалежний журналіст-блогер. Пізніше Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує обставини перешкоджання професійній діяльності журналістів головним державним ревізором-інспектором.

Журналіст місцевого телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що 24 квітня його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Інцидент стався в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба», який належить Белею. Сам Белей заперечує напад на Нікішина. Поліція вже почала розслідування інциденту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду