Звільнити Мендель: медіаспільнота вимагає реакції Володимира Зеленського

Звільнити Мендель: медіаспільнота вимагає реакції Володимира Зеленського

1 Жовтня 2019
2394

Звільнити Мендель: медіаспільнота вимагає реакції Володимира Зеленського

2394
Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір», Національна спілка журналістів України, комітет Незалежної медіапрофспілки України та інші медійні громадські організаці закликають Президента України Володимира Зеленського відреагувати на дії його речницею Юлією Мендель.
Звільнити Мендель: медіаспільнота вимагає реакції Володимира Зеленського
Звільнити Мендель: медіаспільнота вимагає реакції Володимира Зеленського

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» та інші представники медіа висловили стурбованість через нову тенденцію в поведінці працівників Офісу президента з журналістами. Зокрема, медіарух закликав Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників ОПУ. Цю заяву підтримали понад 40 медіаорганізацій, ЗМІ та журналістів, серед них: «Детектор медіа», ГО «Інститут масової інформації», Комітет НМПУ (Незалежної медіа-профспілки України), ГО «Об'єднання кінодокументалістів "Вавилон 13"», НГО «Центр громадських ініціатив "Східна Брама"», Донецький інститут інформації, Інститут розвитку регіональної преси, Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, Центр прав людини Zmina тощо (повний перелік підписантів тут).

Національна спілка журналістів України в своїй заяві звернулася до ОПУ та Юлії Мендель із закликом переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які трапилися.

Об'єднання українських незалежних журналістів «Ініціатива 34» зажадало звільнення речниці президента України через непрофесійну й неетичну поведінку щодо журналістів та провокацію штучних конфліктів. Також підписанти звернення, серед яких ГО «Громадське Телебачення», журналісти Bihus.Info та редактор-засновниця «Української правди» Олена Притула, закликали Офісу президента та Юлію Мендель вибачитися перед журналістом Сергієм Андрушком.

Нагадаємо, Юлія Мендель, прессекретарка Президента України Володимира Зеленського, намагалася відтіснити журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання главі держави та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Юлія Мендель та охорона президента не дали йому цього зробити – притримували журналіста, заважаючи підійти до президента та керівника ОПУ.

Речниця президента порадила журналістам «не накидатися на делегацію заради красивої картинки». «У США "ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються», – заявила вона.

Після цього ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2394
Читайте також
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду