Журналісти Азербайджану самі розробили законопроект про дифамацію

16 Листопада 2012
8790
16 Листопада 2012
12:44

Журналісти Азербайджану самі розробили законопроект про дифамацію

8790
За наклеп, за пропозицією журналістів, законом передбачений штраф
Журналісти Азербайджану самі розробили законопроект про дифамацію

Журналісти Азербайджану самостійно розробили окремий законопроект про дифамацію, який наступного року розгляне парламент країни. Про це зазначив голова Ради преси Азербайджану Ядігар Маммадлі під час міжнародної конференції Мережі організацій саморегулювання ЗМІ «Висвітлення в ЗМІ виборів. ЗМІ і особисте життя громадян», яка проходить 15-16 листопада в Києві.

 

«Ми розробили новий проект про дифамацію, провели експертизу, винесли його на обговорення. Можливо в травні наступного року він буде обговорюватися в парламенті. Це окремий закон, в якому є цивільна відповідальність за наклеп і образу, а саме штраф», - сказав Ядігар.

 

За словами Ядігара Маммадлі, за 9 місяців 2012 року до саморегулюючого органу Азербайджану - Ради преси - надійшло близько 300 скарг на роботу журналістів і медіа.

 

«Це значно менше, ніж торік, коли надійшло 495 скарг. Ми ці питання врегульовуємо в кілька етапів. Спочатку обидві сторони запрошуються в секретаріат Ради, і зазвичай справа вирішується на цій стадії. Якщо вони не знаходять спільну мову, то тоді справу розглядає комісія зі скарг, до якої входять і журналісти, і представники громадськості. Ще частину питань ми вирішуємо там. Рішення оприлюднюються в ЗМІ. Раніше до нас більше зверталися державні органи, а зараз частіше - окремі громадяни», - розповів він.

 

Як повідомив Ядігар Маммадлі, завдячуючи роботі Ради преси Азербайджану значно скоротилася кількість судових справ проти журналістів і ЗМІ.

 

У конференції, яка проходить за підтримки Ради Європи, беруть участь представники саморегулюючих журналістських організацій Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії, України і Таджикистану.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8790
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду