Шарій отримав статус біженця і посвідку на постійне проживання в Євросоюзі

8 Червня 2012
11571
8 Червня 2012
11:24

Шарій отримав статус біженця і посвідку на постійне проживання в Євросоюзі

11571
Шарій отримав статус біженця і посвідку на постійне проживання в Євросоюзі

Журналіст Анатолій Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському союзі. Відповідні документи він отримав 8 червня, про що  повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

Детальніше про те, як вдалося домогтись цього статусу, Шарій поки що не розголошує.

 

Анатолій Шарій попросив притулок у Литві. За його словами, кілька місяців тому він виїхав до Росії, потім до Голландії, де попросив притулку. Але оскільки в його паспорті стояла литовська віза, згідно з Дублінською угодою, голландська влада відправила його до Литви.

 

Причиною свого виїзду журналіст називає переслідування з боку правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, проти Анатолія Шарія в Україні порушено дві кримінальні справи, які він вважає сфабрикованими. Перша справа порушена в червні 2011 року за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України через стрілянину 1 травня у «Макдоналдсі», коли Анатолій Шарій двічі вистрілив гумовими кулями у невідомого, який нібито напав на його дружину. 

 

Друга справа проти Шарія порушена в жовтні 2011 року за ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення) через обстріл автомобілю пана Шарія 13 липня (журналіста звинувачують в інсценуванні замаху на самого себе). Сам Анатолій Шарій пов'язує порушення кримінальної справи зі своєю журналістською діяльністю, а саме з виходом критичних щодо діяльності міліції матеріалів.

 

Зараз обидві справи знаходяться на стадії судового розгляду. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11571
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду