«Обозреватель» опублікував спростування статей Шарія і Чаленка про Луценка

22 Листопада 2011
12913
22 Листопада 2011
18:05

«Обозреватель» опублікував спростування статей Шарія і Чаленка про Луценка

12913
«Обозреватель» опублікував спростування статей Шарія і Чаленка про Луценка

Інтернет-видання «Обозреватель» 22 листопада на виконання рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області опублікувало спростування статей «Луценко будет косить под сумасшедшего» Олександра Чаленка від 9 лютого 2011 року та «Луценко готовят побег?» Анатолія Шарія від 23 лютого 2011-го.

 

У статті Олександра Чаленка йшлося (з посиланням на джерело в правоохоронних органах) про те, що «Народна самооборона» нібито має два плани визволення Юрія Луценка із СІЗО: за допомогою мітингів або симуляція божевілля. У статті Анатолія Шарія йшлося про те, що для Юрія Луценка нібито готують підкоп із Лук'янівського СІЗО.

 

Як писала «Детектор медіа», екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виграв суд у Чаленка, Шарія та «Обозревателя» про захист честі й гідності та спростування недостовірної інформації. Рішення про задоволення позову ухвалив 25 липня місцевий суд Києво-Святошинського району Київської області.

 

У спростуванні на «Обозревателе» йдеться:

 

«Рішенням суду визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність Луценка Юрія Віталійовича інформацію, поширену в мережі Інтернет на веб-сайті «Обозреватель» (www.obozrevatel.com), а саме: У статті «Луценко будет косить под сумасшедшего» від 09.02.2011 p. інформацію про те, що у Луценка Юрія Віталійовича існує два плани звільнення з Київського слідчого ізолятору, перший з яких передбачає звільнення за допомогою масових акцій протесту вчинених з метою тиску па владу, другий звільнення за допомогою симуляції хворобливо стану, яку викладено у наступних фрагментах статті: «Луценко будет косить под сумасшедшего»; «У Юрия Луценко и его соратников из «Народной самообороны» существует два плана его освобождения из Лукьяновского СИЗО. План А предполагает, что «самооборонщики» это сделают с помощью митингов, план Б - Луценко добьется этого тем, что будет симулировать сумасшествие»; «Если этого не получится, то в действие вступит план Б. Он попросту начнет симулировать сумасшествие. А все будут говорить: «Видите, до чего режим Януковича довел человека условиями содержания в СИЗО. Как можно его там держать, это же не гуманно. При этому адвокати будут ссылаться на то, что Луценко давал повод говорить о своей неадекватности (понятно, в стрессовых обстоятельствах) еще до своего ареста».

 

Також у статті «Луценко будет косить под сумасшедшего» від 09.02.2011 р. інформацію про те, що у Луценка Юрія Віталійовича важкий психічний стан, що він нервує, про що свідчать його дії, яку викладено у наступних фрагментах статті: «У Луценко сейчас тяжелое психическое состояние. Если бы вы посмотрели видео с ним из Лукьяновки, то увидели бы, как он нервничает: карандашом начинает ковыряться то в носу, то в зубах, то в ушах, чешет им всевозможные места на своем теле - спину и, простите меня, чуть ли не ж.пу».

 

У статті «Луценко готовят побег?» від 23.02.2011 р. інформацію) про те, що Луценко Юрій Віталійович готується до втечі з Київського слідчого ізолятору за допомогою підкупу охоронця з числа співробітників СІЗО та підкопу, який є потенційно небезпечним для мешканців багатоповерхівки, що знаходиться поруч із Київським СІЗО, яку викладено у наступних фрагментах статті: «Юрий Витальевич Луценко имеет все шанси в самое ближайшее время стать третьим счастливцем, покинувшим стены Лукьяновского СИЗО раньше времени ...Практически под самым носом правоохранительных органов полным ходом идет подготовка к спецоперации, финалом которой станет беспрецедентный скандал...Юрий Витальевич не будет нырять в тюремную парашу, он не просочится в сливные дырочки душевой, и дождь не смоет его упитанное тело в канализационное отверстие. Он просто купит охранника, который даст ему возможность уйти в подземные лабиринты путем погружения в коллектор, куда выведены коммуникационные системы тюрьмы. После этого появится легенда о неуловимом Терминаторе, умеющим проходить сквозь стены...Разрозненные аргументы сложились в четкие факты -Луценко собирается бежать из СИЗО ...работы па улице Белорусской продолжаются, и в подвале дома номер 26 под носом у МВД и СБУ возводиться тоннель, который в самое ближайшее время выведет неуловимого Терминатора на свободу...».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12913
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
misha
4510 дн. тому
Обозреватель - помойка...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду