Журналістів «Обозревателя» Чаленка й Шарія затримали охоронці дачі Ющенка

12 Січня 2011
16948
12 Січня 2011
12:15

Журналістів «Обозревателя» Чаленка й Шарія затримали охоронці дачі Ющенка

16948
Журналістів «Обозревателя» Чаленка й Шарія затримали охоронці дачі Ющенка

Журналістів інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія та Олександра Чаленка затримали в селі Нові Безрадичі охоронці дачного комплексу Віктора Ющенка під час фотозйомки дачі. Про це ТК повідомив Олесандр Чаленко.

 

За словами журналіста, спочатку їх затримали дві особи, а потім під'їхали ще четверо. Олександр Чаленко зазначив, що охоронці не представилися: «На запитання, що ви тут робите, ми представилися, сказали, що робимо фотозйомку, пишемо про село, розмовляємо із селянами. На що один з охоронців відповів "Де ви тут бачили селян?"».

 

Наразі журналістів не відпускають, вимагають показати фотоматеріали і не робити фотозйомки. «Ми їх показувати охоронцям не збираємося, ми їх суспільству показуватимемо. Ми ж нічим таким поганим не займаємося, пишемо про село, в якому знаходяться дачні комплекси Віктора Ющенка, Сергія Соболєва та інших, розмовляємо, ходимо, спілкуємося з селянами, що змінилося за цей час в селі. Чи згадують вони добрим словом Віктора Андрійовича Ющенка», - коментує Олександр Чаленко.

 

Як згодом повідомив пан Чаленко, побачивши, що журналісти телефонують і розповідають про інцидент, один з охоронців показав посвідчення із позначкою «Приватна охорона» і запропонували кореспондентам чаю. Наразі затримані чекають на міліцію, яку охоронці викликали на місце події.

 

Пізніше Олександр Чаленко на «Обозревателе» написав, що після телефонної розмови прес-секретаря Віктора Ющенка Ірини Ванникової з охоронцями журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду