«Дорожній контроль» звинувачує «Інтер» та «1+1» у цензурі

28 Травня 2012
12552
28 Травня 2012
15:49

«Дорожній контроль» звинувачує «Інтер» та «1+1» у цензурі

12552
«Інтер» це заперечує
«Дорожній контроль» звинувачує «Інтер» та «1+1» у цензурі

Сайт «Дорожній контроль» заявляє, що на телеканалі «Інтер» «вийшла директива не показувати "Дорожній контроль" в новинах та інших передачах». Про це активістам сайту стало відомо від журналістів каналу. Схожі вказівки отримали і журналісти «1+1», стверджує «Дорожній контроль».

 

«Цензура пов'язана з тим, що "Дорожній контроль" активно дискредитує "Кобру" (спецпідрозділ ДАІ МВС - ТК), що може викликати в суспільстві негативне ставлення до влади», - стверджують автори заяви.

 

За інформацією «Дорожнього контролю», про скоєння замаху на керівника сайту Ростислава Шапошникова проінформували «майже всі основні телеканали України, крім "Інтера" і "1+1"». Представники сайту стверджують, що пізніше від одного з журналістів «Інтера» їм стало відомо, що на телеканалі було дано чітку вказівку в жодному разі не пропускати «ДК» в ефір.

 

«Останнім часом "Дорожній контроль" активно висвітлює факти злочинів та інших порушень спецпідрозділу ДАІ МВС "Кобра". Даний загін цілеспрямовано порушує доручення Президента про заборону безпричинних зупинок, тероризує громадян, займається здирництвом та фальсифікацією адмінсправ. З'ясувалося, що позиція президента про те, що ДАІ повинна дотримуватися прав людини і без причини не чіпати автомобілістів, не стосується "Кобри". І про це "Дорожній контроль" постійно публічно заявляє. Щоб не псувати репутацію глави держави і центральної влади в цілому, було дано вказівку цензури "ДК"», - стверджують представники сайту.

 

Щодо «1+1» «Дорожній контроль» зазначає: «Після сюжету "Дорожнього контролю" про те, як журналісти "1+1" спільно з оброю" знімали замовний сюжет, під час якого сфальсифікували адмінпротокол проти дівчини-автомобілістки, телеканал образився за наш матеріал, що в підсумку привело до заборони на висвітлення нашої діяльності».

 

Також, за інформацією сайту, близько місяця тому журналісти Першого національного знімали сюжет про напад на керівника «ДК». Однак, цей сюжет не вийшов на ТБ, «оскільки його не пропустив редактор, мотивуючи це тим, що даний матеріал дискредитує владу, а цього допустити ніяк не можна».

 

Раніше ж, як зазначає «Дорожній контроль», «Інтер» та «1+1» підготували більше десятка сюжетів про «Дорожній контроль»: «Ми неодноразово надавали журналістам цих телеканалів теми для новин, героїв, консультували з правових питань при підготовці матеріалів. Всі ці сюжети можна подивитися на нашому сайті. Тепер ці кореспонденти до нас не звертаються».

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до прес-служби телеканалу «Інтер» та «1+1». Керівник прес-служби «Інтера» Аліна Самойлова зазначила, що такої директиви журналісти «Інтера» не отримували. ТК сподівається отримати коментар «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12552
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду