«Дорожній контроль» припускає, що його представника збили на замовлення ДАІ. Міліція це заперечує

3 Квітня 2012
6532
3 Квітня 2012
13:04

«Дорожній контроль» припускає, що його представника збили на замовлення ДАІ. Міліція це заперечує

6532
«Дорожній контроль» припускає, що його представника збили на замовлення ДАІ. Міліція це заперечує

Сайт «Дорожній контроль» заявляє, що в Миколаєві невідомий здійснив умисний наїзд на активіста та журналіста видання Віталія Косенка на очах у представників ДАІ. У прес-службі МВС стверджують, що потерпілий сам кинувся на капот авто.

 

Видання «Дорожній контроль» пише про те, що 2 квітня херсонські журналісти «Дорожнього контролю» підійшли взяти інтерв'ю с представників патрулю ДАІ. За їхніми словами, у машині вони помітили «сфальсифіковані протоколи» і викликали чергового ДАІ. Натомість, як пише видання, приїхав невідомий «спортивної зовнішності» на автомобілі «Лада» і після погроз сів за кермо та переїхав по нозі Віталія Косенка, а далі зумисне його збив. «Дорожній контроль» припускає, що невідомого викликали представники ДАІ.

 

Однак, у коментарі «Детектор медіа» Володимир Поліщук, начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України, посилаючись на довідку Державної автоінспекції Миколаївської області, заперечив це припущення. За його словами, представники ДАІ не викликали сторонніх осіб для зумисних дій проти представників «Дорожнього контролю».

 

Пан Поліщук наголошує, що події цієї пригоди були задокументовані слідчо-оперативною групою Заводського райвідділу Миколаївського міського управління і трактувались інакше: «За свідченнями учасників подій 2 квітня трапилась конфліктна ситуація між водієм автомобілю ВАЗ 21015 та журналістами всеукраїнської газети "Дорожній контроль". Представники газети зупинились біля наряду ДПС ДАІ та почали знімати роботу міліціонерів на відеокамеру. Вони постійно звертались до міліціонерів із запитаннями, на які отримували обґрунтовані відповіді. Через кілька хвилин біля наряду на розі двох вулиць припаркувався автомобіль ВАЗ 21015. Водій цієї автівки вийшов за своїми справами. Повернувшись, він помітив, що його знімають на відеокамеру, і звернувся до оператора з вимогою її припинити».

 

За словами пана Поліщука, після цього між громадянином та представником «Дорожнього контролю» розпочався словесний конфлікт. «Намагаючись завершити перепалку, водій сів у салон свого автомобіля і почав від'їжджати з місця паркування. В цей час один з представників "Дорожнього контролю", які підійшли до цього автомобілю, кинувся на капот авто після цього впав на землю», - сказав Володимир Поліщук. Також він зазначив, що представники ДАІ викликали потерпілому швидку, яка відвезла його до лікарні.

 

Натомість «Дорожній контроль» пише, що Віталія Косенка госпіталізувала швидка, яка випадково проїжджала поряд. Активісти видання мають відеозапис інциденту з паном Косенком, який обіцяють у найближчий час оприлюднити.

 

За словами пана Поліщука, потерпілий на місці звернувся до представників міліції. За фактом цього інциденту проводиться дослідча перевірка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду