Закритий судом «Дорожній контроль» хоститиметься у Німеччині

15 Лютого 2012
18817
15 Лютого 2012
16:13

Закритий судом «Дорожній контроль» хоститиметься у Німеччині

18817
Закритий судом «Дорожній контроль» хоститиметься у Німеччині

Сайт «Дорожній контроль» (www.roadcontrol.org.ua/) переведе хостинг до Німеччини і найближчим часом відновить свою роботу. Про це  «Детектор медіа» розказав власник сайту Ростислав Шапошніков.

 

Ухвалу Деснянського суду міста Києва, якою було зупинено роботу сайту, пан Шапошніков має намір оскаржувати у суді. Однак він тепер вважає, що в Україні інтернет-видання не застраховане від тиску, тому навіть у разі відновлення роботи «Дорожнього контролю» має намір забезпечувати вихід сайту з Німеччини.

 

Поки здійснюватиметься переїзд серверів,  тимчасово працюватиме портал http://www.roadcontrol.com.ua/ - «Партизани Дорожнього контролю», де розміщуватимуться оперативні новини. Наразі на порталі вже можна переглянути відеозвернення працівників сайту.

 

За словами Ростислава Шапошнікова, причиною закриття стали коментарі під статтями. Анонімні користувачі начебто залишали негативні коментарі про інспектора спецпідрозділу ДАІ «Кобра» Гетманцева Г.В.: «І він, щоб на нього не розповсюджувались негативні коментарі, просить суд закрити увесь сайт».

 

Власник сайту переконаний, що це дуже небезпечний прецедент. «В Україні ще такого не було. Провина ще не доведена, не встановлені факти протиправних дій. Вони навіть не можуть юридично довести, що я власник сайту. Але вони закривають сайт, надіслали рішення хостинг-провайдеру, і він має це рішення виконати», - розповів «Детектор медіа» пан Шапошніков.

 

Нагадаємо, ухвалу Деснянського райсуду Києва про тимчасове (до моменту винесення судового рішення у справі) припинення роботи сайту «Дорожній контроль» було винесено 10 лютого на забезпечення позову Гетманцева Г. В. до власника сайту «Дорожній контроль» Ростислава Шапошнікова про захист честі, гідності, ділової репутації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18817
Читайте також
18.02.2012 16:29
Віктор Трегубов, «Дзеркало тижня. Україна»
34 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду