«Дорожній контроль» може відновити роботу до вечора

17 Лютого 2012
8541
17 Лютого 2012
14:58

«Дорожній контроль» може відновити роботу до вечора

8541
«Дорожній контроль» може відновити роботу до вечора

Керівник «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков повідомив хостинг-провайдера про відміну  ухвали Деснянського суду про тимчасове закриття сайту. Очікується, що сайт відновить роботу до вечора 17 лютого або до обіду 18-го. Про це Ростислав Шапошніков повідомив під час прес-конференції.

 

Рослислав Шапошніков не залишає планів перевести сайт на німецький хостинг. «У цьому випадку ухвала забороняла розміщати сайт фізично в Україні, але технічно перенести його на інший хостинг - не є проблемою. Головне, щоб домен був контрольованим. Поки що домен roadcontrol.com.ua ніхто не забороняв, і для користувачів він відображатиметься як і раніше», - сказав він.

 

У майбутньому керівник проекту має намір повністю перевести сайт на міжнародний домен roadcontrol.org.ua.«Ми хочемо перенести «Дорожній контроль» закордон, щоб у нас був і зарубіжний домен і зарубіжний хостинг. Тоді  ніхто не зможе так просто подати на сайт до суду, тому що вся інформація про власника домену належатиме європейським державам. А це вже складний процес, у який включатимуться європейські інстанції, і звичайний даїшник цим не займатиметься» - зазначив Ростислав Шапошніков.

 

Нагадаємо,  у Деснянському районному суді розглядається справа за позовом інспектора ДАІ Геннадія Гетманцева до керівника сайту «Дорожній контроль» Ростислава Шапошнікова про захист честі, гідності, ділової репутації. Причиною самого позову пана Гетманцева стали два відеоматеріали сайту «Дорожній контроль» під назвою «ГАИ Кобра запретила Дорожному контролю ходить в туалет» від 1 серпня 2011 року та «Инспектор ГАИ Кобра Гетманцев больше не хочет общаться с Дорожным контролем» від 29 серпня 2011 року, а також коментарі під ними. Позивач просить визнати матеріали такими, що містять недостовірну інформацію, і вилучити їх з сайту разом з образливими коментарями на його адресу.

 

Представник позивача Ольга Дюкіна вважає відеоролик у матеріалі недостовірним, оскільки, на її думку, він навмисно був змонтоване таким чином, що позивач був виставлений в негативному образі.

 

Ростислав Шапошніков ці аргументи заперечує. Він продемонстрував під час прес-конференції немонтоване 15-хвилинне відео розмови з представником ДАІ, яке вже надане суду як доказ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 10 лютого суддя Деснянського суду Ольга Саламон винесла   ухвалу, якою тимчасово - до моменту винесення судового рішення - зупинялась робота сайту «Дорожній контроль». 16 лютого представник відповідача оскаржив ухвалу, і суд скасував її.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8541
Читайте також
18.02.2012 16:29
Віктор Трегубов, «Дзеркало тижня. Україна»
34 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду