Суд скасував ухвалу про тимчасове закриття «Дорожнього контролю» (ДОПОВНЕНО)

16 Лютого 2012
18210
16 Лютого 2012
18:12

Суд скасував ухвалу про тимчасове закриття «Дорожнього контролю» (ДОПОВНЕНО)

18210
Суд скасував ухвалу про тимчасове закриття «Дорожнього контролю» (ДОПОВНЕНО)

Деснянський районний суд Києва скасував свою ухвалу від 10 лютого, якою було тимчасово припинено роботу сайту «Дорожній контроль». Таке рішення оголосила суддя Ольга Саламон 16 лютого, повідомляє кореспондент «Детектор медіа» із зали суду.

 

Суддя Саламон мотивувала своє рішення тим, що тимчасове зупинення роботи сайту впливає на інтереси інших користувачів інтернету. Таким чином, вона задовольнила клопотання представника відповідача, керівника сайту «Дорожній контроль» Ростислава Шапошнікова, Павла Осадчого.

 

За словами головного редактора сайту Олексія Кирієнка, «Дорожній контроль» має відновити свою роботу вже сьогодні або завтра, 17 лютого.

 

Нагадаємо, ухвала Деснянського райсуду була винесена 10 лютого на забезпечення позову інспектора ДАІ Геннадія Гетманцева до керівника сайту «Дорожній контроль» Ростислава Шапошнікова про захист честі, гідності, ділової репутації - у вигляді тимчасового зупинення роботи сайту «Дорожній контроль» до моменту винесення судового рішення.

 

Причиною самого позову пана Гетманцева стали два відеоматеріали сайту «Дорожній контроль» під назвою «ГАИ Кобра запретила Дорожному контролю ходить в туалет» від 1 серпня 2011 року та «Инспектор ГАИ Кобра Гетманцев больше не хочет общаться с Дорожным контролем» від 29 серпня 2011 року, а також коментарі під ними.

 

16 лютого Павло Осадчий просив суд про скасування запобіжного заходу - ухвали, яка, на його думку, була прийнята з низкою порушень.

 

По-перше, каже він, ухвала вирішує спір по суті до винесення самого рішення. Адже в позові йдеться про визнання недостовірною інформації у двох матеріалах сайту, а також про видалення коментарів під ними. На думку пана Осадчого, не було потреби закривати весь сайт, а можна було обмежити доступ до окремих його матеріалів.

 

Окрім цього, на думку представника відповідача, ухвала зачіпала інтереси інших осіб - користувачів мережі інтернет.

 

Також Павло Осадчий стверджував, що ухвала порушувала низку процесуальних вимог, через те що вона приймалася суддею, а не судом, тобто за відсутності секретаря.

 

Суддя погодилася не з усіма його доводами, зокрема не з процесуальними.

 

Представник позивача, інспектора ДАІ Геннадія Гетманцева, Ольга Дюкіна запевнила «Детектор медіа», що має намір оскаржувати нову ухвалу, яка скасувала попередню.

 

За її словами, образливі коментарі, а також погрози та наклепи на Геннадія Гетманцева з'являлися на сайті «Дорожнього контролю» постійно під різними матеріалами. «Упродовж шести місяців ми збирали докази, витратили на це купу часу, оскільки відповідач заявляв, що він ніде не працює і не є власником сайту. За цей час на сайті з'являлися триповерхові мати на позивача. А сам відеоматеріал був винесений у топ на центральній сторінці», - зауважила вона.

 

Відео, яке спричинили позов, пані Дюкіна вважає недостовірним, оскільки, на її думку, воно було навмисно змонтоване таким чином, що позивач був виставлений в негативному образі.

 

«Хто має право вилучати нецензурні слова та наклепи? Власник та адміністратор сайту. А хто є ним? Ми надали суду всі докази, що ним є Ростислав Шапошніков. Якби в матеріалу був автор або якби Ростислав Шапошніков визнав себе власником, тоді б не було ухвали про тимчасове закриття всього сайту», - додала вона.

 

Водночас сам Ростислав Шапошніков у коментарі ТК наголосив: «Я не підтверджую і не спростовую інформацію про те, що я є власник доменного імені roadcontrol.org.ua, оскільки я не хочу дати привід подавати на мене беззмістовні позови, не доводячи щоразу, що я є власником сайту».

 

Зазначимо, що в розгляді позову Геннадія Гетманцева до Ростислава Шапошникова про захист честі, гідності, ділової репутації суд оголосив перерву до 20 лютого.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18210
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мирек
4470 дн. тому
Геннаді Гетманцев где взял деньги чтоб посаду в кобре купить
вася
4470 дн. тому
судъя {CENSORED}))))
ccc
4470 дн. тому
дибилы: эт ко всем судьям.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду