Суд тимчасово закрив сайт «Дорожній контроль» за позовом ДАІшника про захист честі й гідності

14 Лютого 2012
15935
14 Лютого 2012
16:59

Суд тимчасово закрив сайт «Дорожній контроль» за позовом ДАІшника про захист честі й гідності

15935
Суд тимчасово закрив сайт «Дорожній контроль» за позовом ДАІшника про захист честі й гідності

Ухвалою Деснянського райсуду Києва тимчасово припинено роботу сайту «Дорожній контроль». Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на представників сайту.

 

За їхніми словами, дане рішення було прийнято без відома «Дорожнього контролю» в справі за позовом інспектора «Кобри» ДАІ МВС Гетманцева Г.В. до «Дорожнього контролю».

 

«Сьогодні о 16:30 відбудеться чергове засідання з цього питання. Така вимога була висунута хостинг-провайдеру. У зв'язку з цим сайт перестане працювати на деякий час. До вечора сайт буде перенесено на інший хостинг і робота ресурсу відновиться», - розповіли представники сайту.

 

Зараз при спробі зайти на сайт http://www.roadcontrol.org.ua/ завантажується повідомлення: «На виконання Ухвали Деснянського районного суду м.Києва від 10.02.2012 р. по цивільній справі №2-1346/12 надання послуг хостингу для веб-сайту http://roadcontrol.org.ua тимчасово зупинено до моменту винесення судового рішення по цивільній справі».

 

Ухвала суду винесена 10 лютого на забезпечення позову пана Гетманцева Г. В. до власника сайту «Дорожній контроль» Ростислава Шапошнікова про захист честі, гідності, ділової репутації.

 

Позов мотивовано тим, що 1 серпня 2011 року о 20:00 на сайті «Дорожній контроль» (roadcontrol.org.ua) була розміщена «недостовірна та негативна інформація про позивача Гетманцева Г. В. у вигляді відеозапису змонтованого у відеокліп під назвою "ГАИ Кобра запретила Дорожному контролю ходить в туалет", а також недостовірний та негативний друкований коментар до відеозапису № 1», йдеться в ухвалі. Цей коментар спровокував низку відгуків, у яких «грубо обзивають позивача нецензурними словами, безпідставно ображають, погрожують фізичною розправою, принижують його гідність та ділову репутацію».

 

29 серпня 2011 року о 20:00 на «Дорожньому контролі» був розміщений ще один відеозапис під назвою «Инспектор ГАИ Кобра Гетманцев больше не хочет общаться с Дорожным контролем» та коментар, що «також призвело до поширення користувачами мережі Інтернет на веб-сайті roadcontrol.org.ua великої кількості образливих, принизливих наклепів з використанням нецензурних слів».

 

На думку позивача, розповсюдження відеозаписів та образливих коментарів здійснюється з відома та за згодою власника веб-сайту - відповідача Ростислава Шапошнікова, «оскільки саме він створив технологічну можливість та умови для поширення недостовірної та негативної інформації».

 

Позивач надав суду заяву про забезпечення позову у вигляді тимчасового зупинення роботи сайту «Дорожній контроль» до моменту винесення судового рішення. 10 лютого суддя задовольнив це клопотання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15935
Читайте також
18.02.2012 16:29
Віктор Трегубов, «Дзеркало тижня. Україна»
34 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду