«Дорожній контроль» відновив роботу. У суді і «Кобрі» очікують звільнень

18 Лютого 2012
18997
18 Лютого 2012
09:56

«Дорожній контроль» відновив роботу. У суді і «Кобрі» очікують звільнень

18997
«Дорожній контроль» відновив роботу. У суді і «Кобрі» очікують звільнень

«Дорожній контроль» відновив роботу. Напередодні, як писала «Детектор медіа», керівник сайту Ростислав Шапошніков повідомив хостинг-провайдера про відміну ухвали Деснянського суду про тимчасове закриття видання.

 

Після цього, як стало відомо за даними «інформованих джерел» ZN.UA, без роботи може лишитися суддя Ольга Саломон, що закрила «Дорожній контроль», та інспектор підрозділу «Кобра» ДАІ МВС Геннадій Гетьманцев, за позовом якого було винесено судове рішення. За цією інформацією, пану Гетьманцеву керівництво вже запропонувало підшукати роботу.

 

Нагадаємо, справа про захист честі, гідності, ділової репутації за позовом пана Гетманцева до пана Шапошнікова розглядається у Деснянському районному суді Києва. Причиною позову пана Гетманцева стали два відеоматеріали сайту «Дорожній контроль» під назвою «ГАИ Кобра запретила Дорожному контролю ходить в туалет» від 1 серпня 2011 року та «Инспектор ГАИ Кобра Гетманцев больше не хочет общаться с Дорожным контролем» від 29 серпня 2011 року, а також коментарі під ними. Позивач просить визнати матеріали такими, що містять недостовірну інформацію, і вилучити їх з сайту разом з образливими коментарями на його адресу.

 

Представник позивача Ольга Дюкіна назвала відеоролик у матеріалі недостовірним, оскільки, на її думку, він навмисно був змонтоване таким чином, що позивач був виставлений в негативному образі.

 

Ростислав Шапошніков ці аргументи заперечив. Він продемонстрував під час прес-конференції немонтоване 15-хвилинне відео розмови з представником ДАІ, яке вже надане суду як доказ.

 

Раніше, 10 лютого, суддя Деснянського суду Ольга Саламон винесла ухвалу, якою тимчасово - до моменту винесення судового рішення - зупинялась робота сайту «Дорожній контроль». Після цього народний депутат, член парламентського комітету з питань правосуддя Володимир Пилипенко подав до Вищої ради юстиції запит. У ньому містилося прохання перевірити, наскільки закриття порталу співмірне зі шкодою суспільним та державним інтересам і чи належить до компетенції судді загального суду першої інстанції втручання в роботу соціальних сайтів через блокування та припинення їх роботи. У разі визнання неправоти судді депутат просив звільнити її з посади.

 

16 лютого представник відповідача оскаржив ухвалу про призупинення роботи «Дорожнього контролю», і суд скасував її.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18997
Читайте також
18.02.2012 16:29
Віктор Трегубов, «Дзеркало тижня. Україна»
34 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду