Міліція розказала свою версію інциденту із побиттям журналістів «Дорожнього контролю»

27 Листопада 2012
9189
27 Листопада 2012
14:26

Міліція розказала свою версію інциденту із побиттям журналістів «Дорожнього контролю»

9189
Правоохоронці наголошують, що приватний штрафмайданчик діє цілком законно. Журналісти ж мають документ, який підтверджує зворотнє
Міліція  розказала свою версію інциденту із побиттям журналістів «Дорожнього  контролю»

Міліція стверджує, що журналісти інтернет-видання «Дорожній контроль» намагались забрати авто з  штрафмайданчика без потрібних документів, а далі  між ними і охороною розпочалась бійка. Про це повідомляє  відділ зв'язків з громадськістю у Києві.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», сайт  «Дорожній контроль» заявляє, що 26 листопада близько 21.00 двадцятеро бандитів у цивільному побили  журналістів сайту Андрія Дзіндзю та Андрія Жуковеня. За інформацією видання,  журналісти знімали сюжет про новий незаконний приватний штрафмайданчик, куди заганяють автомобілі киян, і у якого немає договору з ДАІ. Журналісти стверджували, що нападників викликали самі працівники ДАІ, і наголошують, що після виклику міліції, правоохоронці не зупинили бійку і не допомогли постраждалим.

 

Міліція з свого боку повідомляє, що  26 листопада по спецлінії «102» до чергової частини Святошинського районного управління столичної міліції надійшло повідомлення, що на штрафмайданчик у Києві, по вул. Зодчих, 1 намагаються потрапити невідомі. За вказаною адресою виїхали керівництво та слідчо-оперативна група районного управління міліції.

 

«Попередньо встановлено, що група громадян, серед яких був 36-річний журналіст інтернет- видання «Дорожній контроль», прибули на територію штрафмайданчика аби забрати свої автомобілі. Проте жодних законних документів, які давали б право забрати транспорт, у власників не було. Після того, як адміністрація та охорона штрафмайданчика  відмовилась пропустити цих громадян на свою територію, останні пошкодили паркан та ворота, почали виганяти свої автівки. Між працівниками штрафмайданчика та обуреними громадянами розпочалася штовханина, яка згодом переросла в бійку», - йдеться у повідомленні  ГУМВС.

 

Також у повідомленні наголошується, що правоохоронці, які прибули на місце події, «негайно втрутились в цю суперечку, припинили бійку та відновили правопорядок». Згодом представники обох конфліктуючих сторін звернулися до  працівників міліції із заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень.

 

Наразі відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Святошинським РУ ГУМВС України в м. Києві розпочато слідство.

 

Інтернет-видання «Дорожній контроль» повідомляє, що після бійки журналісти були госпіталізовані у Київську лікарню швидкої допомоги, а також стверджує, що події відбувались на «незаконному приватному штраф майданчику».

 

Однак начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що ДАІ уклало договір оренди з приватним штраф майданчиком за адресою Зодчих, 1, і об'єкт діє цілком легально.

 

 

 

На розміщеному на сайті відео активісти «Дорожнього контролю» стверджують, що вони зламали паркан лише тоді, коли почули, що на штрафмайданчику б'ють  Андрія Дзіндзю та Андрія Жуковеня.

 

 

Також «Дорожній контроль» оприлюднив відповідь ДАІ ГУМВС на запит видання, датований 22 жовтня 2012 року, де йшлось, що на той момент  договір із власниками майданчика правоохоронці не укладали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду