Олексій Мустафін консультуватиме Партію регіонів під час виборів

12 Травня 2012
11327
12 Травня 2012
14:16

Олексій Мустафін консультуватиме Партію регіонів під час виборів

11327
Інформаційний департамент очолювати не збирається
Олексій Мустафін консультуватиме Партію регіонів під час виборів

Директор департаменту документально-публіцистичних програм телеканалу СТБ Олексій Мустафін консультуватиме Партію регіонів щодо питань взаємодії зі ЗМІ під час парламентських виборів. Цю інформацію він підтвердив ТК особисто.

 

Також пан Мустафін не підтвердив інформацію LB.uа стосовно призначення його керівником інформаційного департаменту виборчого штабу Партії регіонів.

 

Як розповів Олексій Мустафін ТК, наразі він бере відпустку на каналі СТБ, і до своїх нових обов'язків консультування приступить з 15 травня.

 

- Олексію, протягом якого періоду ви співпрацюватимете з Партією регіонів?

- В залежності від того, як вони дослухатимуться до моїх порад, наскільки я їм потрібен буду.

 

- Як на каналі поставилися до цього?

- З розумінням. Відпустку мені надали.

 

- Ви не вбачаєте конфлікту інтересів у тому, що ваша основна зайнятість - журналістська?

- В мене основна зайнятість - не журналістика власне, а менеджмент, керівництво. Я, звісно, займаюся журналістикою, я є дописувачем «Дзеркала тижня». Я іду у відпустку з СТБ, і вочевидь, я не буду писати й до «Дзеркала тижня». Але з іншого боку, сфера моїх консультацій чи порад якраз стосується ЗМІ та інформаційної політики. Я думаю, що це не конфлікт інтересів, а важливий досвід для того, щоби консультувати з цього приводу. Тому що людина, яка ніколи не займалася журналістикою чи процесом керівництва, вочевидь, не розуміється на цьому.

 

До речі, вони (Партія регіонів. - ТК) шукають людину на інформаційний департамент. І досі, мабуть, шукають. І перша їхня пропозиція стосовно мене була очолити саме інформаційний департамент. Я їм сказав, що ця пропозиція мене не цікавить. Я не збираюся робити партійну кар'єру. Тому відмовився. У мене є свої погляди на відносини партії зі ЗМІ. Оскільки їх це теж цікавило, я сказав, що готовий дати певні поради.

 

Мене вже запитували, чи погодився би я працювати з іншою політичною силою, я скажу наступним чином. Я історик за освітою, був такий випадок, Христофор Колумб пропонував поплисти в Америку першим португальцям. Вони відмовилися. Тоді він запропонував це іспанцям.

 

- Інші партії вам пропозиції робили?

- Ні.

 

- За що конкретно ви відповідатиме?

- Я буду радити, як правильно, з моєї точки зору, звісно, вибудовувати відносини партії, політичної сили зі ЗМІ, не тільки партійними ЗМІ, зокрема і з тими ЗМІ, які не є заангажованими щодо партії. Мені здається, тут є над чим працювати.

 

- З якого числа ви приступите до консультування Партії регіонів?

- З 15 травня.

 

- Хто конкретно зробив вам таку пропозицію?

- Я не казатиму, тому що вони виступали від всієї Партії регіонів, це не є предметом коментаря.

 

- Чи припускаєте ви можливість, що по закінченню парламентських виборів або через певний час консультування ви все-таки приймете пропозицію очолити інформаційний департамент Партії регіонів?

- Ні, мене не цікавить ця пропозиція. Більше того, щодо тривалості співпраці я так далеко не загадую, я взяв відпустку і сподіваюся по її закінченню повернутися на роботу на СТБ.

 

- Хто наразі виконуватиме ваші обов'язки на СТБ?

- Власне, наразі такої бурхливої діяльності  у напрямку документально-публіцистичних програм на СТБ немає, тому моя відсутність, думаю, не буде критичною. Немає необхідності призначати виконуючого обов'язки.

 

Зазначимо, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка раніше очолювала інформаційний напрям, у розмові з «Детектор медіаю» не спростувала і не підтвердила призначення Олексія Мустафіна на посаду керівника інформаційного департаменту виборчого штабу Партії регіонів. За її словами, вона наразі не займатиметься штабною оперативною роботою, а стане одним із офіційних спікерів партії на парламентських виборах.

 

Стосовно можливості курування Олексієм Мустафіним інформаційної політики виборчого штабу Партії регіонів на парламентських виборах Олена Бондаренко сказала: «Я би сама його рекомендувала на цю посаду».

 

Олексій Мустафін - український журналіст і телеменеджер. З листопада 1993 року працював журналістом у виданні «УНІАН-тижневик», газеті «День». З листопада 1994 року працював у команді, що створювала телевізійний інформаційно-аналітичний тижневик «Післямова». У 1997-му - журналіст, завідувач відділу міжнародної інформації телеканалу «1+1». З січня 1998 року - заступник шеф-редактора, у 2001-2005 рр. - шеф-редактор служби новин телеканалу «Інтер». З січня 2006 року - заступник голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ, головний редактор інформаційної програми «Вікна». У травні 2011 року очолив департамент документально-публіцистичних програм телеканалу СТБ.

 

З 1990-го Мустафін є членом в СДПУ(о), стояв біля витоків створення партії. Обіймав посаду заступника голови СДПУ(о) з квітня 2005 по вересень 2010.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11327
Читайте також
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Молчанову
4361 дн. тому
Господин Молчанов,это провокация.Сорока не может так поступить.Арьев- вопрос.
Молчанов
4362 дн. тому
А правда, что с Мустафиным будут работать Марина Сорока и Владимир Арьев? есть информация, что вся "бывшая интеровская" зондер-команда воссоединится под началом ведущей партии страны или семьи.
ТК
4364 дн. тому
Шановні учасники дискусії, просимо не видавати себе за Олексія Мустафіна чи за будь-яку іншу реальну людину!
godo
4364 дн. тому
пану Мустафіну, стосовно фахової дискусії....Алексей, ведь дело н в грошах и не в зависти.. Не хочу давать оценку логике Вашего объяснения про завистников , но напрашивается следующее.. При оккупационном режиме, наверное пимерно так же думали полицаи, им тоже хотелось "добре заробляти на життя", а подпольщики им наверное завидовали)))
godo
4364 дн. тому
нда
Олексій Мустафін
4364 дн. тому
Шановіні дописувачі, для нормальної фахової дискусії дуже прошу Вас представлятися! Це по-перше. По-друге, відповім на закиди: я нориальна людина і як і більшість в цій країні хочу добре заробляти на прожиття. Ще коли я працював на інтері, усі знали, що за дешево мене не купити. Кожному своя ціна. Якщо заздрісникам не пропонують стільки грошей, скільки отримаю від ПР я, то працюйте над собою й Вам воздасться.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4364 дн. тому
Мустафін консульуватиме ПР, як краще обманювати українців на виборах. Аби втриматися при владі і задушити Україну остаточно.
Цензори на марші
4364 дн. тому
Тепер у цензури Януковича є чітке обличчя: Мустафін. :-)
Друг
4364 дн. тому
Какое разочарование!!!Алексей,я был лучшего мнения о вас. Деньги не пахнут??
Крым
4365 дн. тому
Этому дала ,этому дала а этому не дала.Всем готов дать за бабло.И правильно.денгь не пахнут .Правильно Леша ?
За гроші можна все
4365 дн. тому
Молодець! Тупо заробляє бабки, бо консультувати "ньюзмейкерів" типу Бондаренко чи Єфремова для журналіста все одно, що що писати статті на замовлення. Хоча потім раджу добряче помитися.
Зеленый кружок
4365 дн. тому
Ай-ай-ай. У Пиховшека горбушку хлеба отобрать . Это бесчеловечно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду