Завершився чат з Олексієм Мустафіним, Наталею Соколенко, Сергієм Кудімовим та Олексієм Рогатніком

14 Травня 2010
14230
14 Травня 2010
08:49

Завершився чат з Олексієм Мустафіним, Наталею Соколенко, Сергієм Кудімовим та Олексієм Рогатніком

14230
Завершився чат з Олексієм Мустафіним, Наталею Соколенко, Сергієм Кудімовим та Олексієм Рогатніком

На chat.detector.media завершилася чат-конференція за участю заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна, головного редактора служби інформації «1+1» Олексія Рогатніка, кореспондентів програми «Вікна» телеканалу СТБ Наталії Соколенко та ТСН телеканалу «1+1» Сергія Кудімова на тему: «Чи загрожує українським медіа цензура?».

 

До обговорення пропонувалися питання: тиск влади чи непрофесіоналізм журналістів; стандарти професії: наскільки добре вони відомі українським медійникам; що таке «редакційна позиції» в телевізійній аналітиці; корпоративна етика і суспільний інтерес - чи є точки зіткнення та ін.

 

Олексій Мустафін, Сергій Кудімов та Наталя Соколенко відповідали на запитання з редакції ТК.

 

 

 

Олексій Рогатнік  взяв участь у чаті дистанційно, з офісу «1+1».

 

 

 

Олексій Рогатнік. Фото надане прес-службою телеканалу «1+1»

 

Повну версію чату читайте незабаром на ТК.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14230
Коментарі
31
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Интеровец
5105 дн. тому
Правильно! Посмотрите на Хорошковского. И сам - как новая копейка. И цензуры у него на канале нет!
Ломброзо,сантехник
5105 дн. тому
Не-а,ну этот "Олексій Мазур,Дніпропетровськ" снова зажог!Бліаць,Мазур!Ты б фотоморду посвежее свою выставил на тырнете,а я бы совершенно бисплатна сказал бы тибе: ты чувак либо неадекватный реалиям "сучасної України", либо "обрезанный в штатском при исполнении"! Поверь:самое лучшее ликарства для тибя это художественное чтение вслух твоим родным и близким в твоем исполнении твоего же флуда,которым ты пичкаешь нашу народную "ТИЛЕКРИТИКЭ"!Педерай сваму пахану,шо ты устал и перестал быть убедительным даже для лохов, и тибе срочно нада попить грязей Мертвого моря!
Парикмахер
5105 дн. тому
Увидели бы Вы как выглядит этот Мазур - сразу бы поняли, что у него это комплекс
Alien
5105 дн. тому
Нет, это у вас в Днепропетровске такие журналисты
Днепропетровец
5105 дн. тому
Это парикмахерский сайт?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5105 дн. тому
"12 // 14.05.2010 14:22:08 "вічно немитого жирнючого волосся" ))) Ось тут Ваша фобія і проявляється" - і справді, в мене немає ніяких позитивних емоцій від недоглянутих шевелюр. Як чоловічих, так і жіночих. А вам такі подобаються? Ви їх толеруєте? Щодо СДПУ(о), то я ж не просто незадоволений сполученням цих літер. СДПУ (о) увійшла в антиукраїнський Блок Лівих сил разом з КПУ Петра Симоненка. Це ворожа сила до української держави, то яке в мене має бути до неї ставлення? Лише таке, на яке вона заслуговує як і всі ті, що стоять за відроджненням сталінізму в Україні.
Журик
5105 дн. тому
А когда будут тексты?
Олюся
5105 дн. тому
Шановні опоненти з ЧАТу, мене вразила ваша зверхність над іншими журналістами, які працюють в державних, комунальних і відомчих ЗМІ. Вони не менш професійні і мають не менше свободи. Ви теж про своїх власників намагаєтесь не давати негативу. У вас не менше трапляється джинси. Те, що ви кричите: "Ми найвільніші!!!!" - це лише ваша ілюзія. Свободу важко виміряти. Поважайте своїх колег.
Рогатнику
5105 дн. тому
Алексей, как работают СМИ в Израиле, когда высших чиновников обвиняют в изнасилованиях, коррупции, аферах? Их имена, тех кого обвиняют, тут известны.Скажите- затыкают ли рот цензурой израильским СМИ в этих вопросах, прикрываясь огосударственной безопастностью? Спасибо
Рогатнику
5105 дн. тому
Алексей, наши коллеги в Израиле, из Натании в частности, невысокого мнения о ваших журналистких способностях. Как вас привел в ТСН Вадим Осадчий, и в каких вы отношениях с Аликом Фельдманом и Ильей Кенигштейном? Спасибо
12
5105 дн. тому
Попереднє повідомлення до: Олексій Мазур, Дніпропетровськ. // 14.05.2010 13:37:24
12
5105 дн. тому
"вічно немитого жирнючого волосся" ))) Ось тут Ваша фобія і проявляється. А вся Ваша так звана "громадянська позиція щодо суспільно важливих тем" базується на примітивній нетерпимості до чиєїсь приналежності до тих чи інших політичних уподобань. А зачіпив я Вас через те, що мене особисто дратує такий ненависницький флуд - "Все що СДПУ(О) - це зло". Це і є "суспільно-безнадійна позиція" таких як Ви.
Кудимову
5105 дн. тому
Сергей, можете рассказать в деталях о "пропало все"?Правда ли, что Ткаченко требовал увольнения всех причетних к выходу того материала, а Наталка Катеринчук отказалась, за что и была отстранена от руководства ТСНом?Интересно, как Ткаченко мотивировал многократные претензии в Новосельцеву, к его мериалу "Жесть мундира"? Ведь уже сегодня известно, что Абдуллин требовал не давать, и Луценко требовал- не пущатьюА последний даже требовал не "чипати існуючу систему МВС".Спасибо
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5105 дн. тому
"12 // 14.05.2010 12:19:49: Олексій Мазур, Ви певно особисто не любите Мустафіна?)) Або підіть злийте жовч, бо у Вас якась фанатична фобія до СДПУ(О). есдек" - хто цей Мустафін такий, щоб я його "особисто не любив"? Не знаю як у вас, есдек № 12, а в мене з орієнтацією все в порядку, вона досить традиційна. До того ж, якщо ви помітили, в моїх заптитаннях - нічого осбистого, мої претензії стосуються суспільно важливих тем і тих, які перегукуються з ними. Вони - до Мустафіна-керівника і громадянина, а не його комплекції, виразу обличчя, зачіски, вічно немитого жирнючого волосся і таке інше. Він, слава Богу, не в кадрі, не ведучий новин, тому це не обговорюється. А щодо своєї желчі, то я знаю куди її зливати і без ваших есдеківським порад. Запитання для чата с Мустафіним видається мені якраз підходящим місцем для цієї справи.
nhjnhj
5105 дн. тому
Господин Рогатник, не кажется ли вам, что в стране и мире происходит много интересных, важных и позитивных событий, которые тоже интересны людям, а вы показываете в основном «ужастики». Почему новости в последние годы стали такими злыми?
Рогатник, сидите дома.
5105 дн. тому
А вот у меня к Рогатнику нет вопросов. Неинтересный персонаж. Принц-консорт.
ндааа
5105 дн. тому
Эти три последних с нижними подчеркиваниями что, группа поддержки Рогатника? Пытаетесь раскрыть его сложную и противоречивую фигуру на просторах украинского ТВ?
blue_Ol
5105 дн. тому
Сергей, сколько Вам лет и как долго Вы лично работаете на ТВ? В каких проектах? В отличие от Мустафина, Ваша фамилия не очень на слуху.
mr_mozg
5105 дн. тому
Алексей, Вы теперь курируете ТСН – не считаете ли Вы, что телевизионные новости вообще изживают себя как жанр? В оперативности они уступают интернету, в их объективности заставляют сомневаться вот такие скандалы как нынешний. Может, все в Интернет????
Dan_Dan
5105 дн. тому
Вопрос Сергею Кудимову: "Как Вы отреагируете на мнение, что вся ваша «кампания о цензуре» поддерживается оппозицией? И что весь ваш протест не имею никакого отношения к свободе слова?".
Телезритель
5105 дн. тому
Вопрос Алексею Рогатнику: Алексей, Вы - сравнительно новый человек в ТСН, как принял вас коллектив? Вы работали за рубежом, на израильском ТВ. Расскажите об этом немного? В чем различия при подготовке выпусков у них и у нас? Есть ли цензура там, например, по поводу арабо-израильского конфликта? И как вы оцениваете профессиональный уровень наших журналистов, например в ТСН, в сравнении с израильскими телевизионщиками?   
12
5105 дн. тому
Олексій Мазур, Ви певно особисто не любите Мустафіна?)) Або підіть злийте жовч, бо у Вас якась фанатична фобія до СДПУ(О). есдек
Дарина Тимощук
5105 дн. тому
Наталії Соколенко. Наталю, як би нам не хотілося визначати концепцію каналу колегіально, його власник має право на своє бачення розвитку ТБ-активу. Якщо насправді сценарій подальшого переформатування Вікон виявиться ще жорсткішим, аніж зараз змальовує пан Мустафін, ваші дії? Адже у правовому полі ви програєте, СТБ це не суспільне ТБ, і журналіст або приймає правила гри, або звільняється. Ви готові до звільнення?
Дарина Тимощук
5105 дн. тому
Сергію Кудімову. Те, що ви робили під крилом у Катеринчук теж не вкладалося в жодні стандарти, але ви не переймалися, вас не принижували ані політичні акценти, коли ТСН цілував команду Ющенка в ясна, ані суцільний кримінал, за яким в ефірі не було видко світу Божого. Зараз ви протестуєте за принципом "що богові можна, то дякові зась"? Тобто, що з боку вашої "рідної"керівнички ви вважали природнім, вашу журналістську гідність не чіпляло, а те ж саме з боку Ткаченка ви сприймаєте в багнети. Чому такі подвійні стандарти сприйняття дійсності? Дякую.
yyy
5105 дн. тому
А вы надо полагать Кудимов?
2ууу
5105 дн. тому
А вы надо полагать тот чиновник? Ваша фамилия часом не Луценко? Вы до сих пор не желаете разрешить немцам выдать материалы по франкфуртской пьянке? Ото будет "чернуха"
yyy
5105 дн. тому
Кудимову. А 1,5 года назад вас не смущало количество заказных Балогой материалов в ТСН(напр., т.н. сериалы "жесть мундира" и еще некоторые - причесанные под расследование - против определенных чиновников)? А то, что 80 проц выпуска новостей была "чернуха" в худшем понимании этого слова?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5106 дн. тому
3. Мустафіну. Як ви ставитесь до такого варіанту корпоративної реклами СТБ (Совкового ТелеБачення) - Якщо ви поки що вдома і: - живете в Україні, а й досі не відчуваєте в своєму серці не те, що любові, але навіть елементарної шани і поваги до цієї землі; - без кінця ностальгуєте за Радянським Союзом і прагнете його відновлення; - вважаєте своєю Батьківщиною не Україну, а те, що колись називалося "необъятной родиной"; якщо вам: - чуже все українське і, натомість, ви тужите за "старими добрими" совєцькими часами, прагнучи їхнього повернення; - остогидлі демократичні цінності сучасної України, а до вподоби совкова епоха зі всіма її проявами.. – ...дивіться СТБ - Совкове телебачення в Україні! Бо там ледь не в кожній програмі - відтворення радянської атмосфери та стирання української ідентичності. Про доблесну боротьбу радянської міліції зі злочинністю в СРСР розповість російська програма "Слідство вели" з Леонідом Каневським. У передачах для домогосподарок ви почуєте історії з життя відомих політиків, кіноакторів, співаків радянської епохи. В науково-пізнавальних телепроектах на кшталт "В пошуках істини" вам розкажуть про життєві долі та трудову біографію радянських пролетарських поетів і письменників, керівників НКВД та визначних слідчих-катів карального відомства, а також військовоначальників-м'ясників й "видатних" діячів ВКП (б)! Паралельно з цим ви дізнаєтесь від авторів програми, що національний синьо-жовтий прапор – абсолютно не український, бо походить він з однієї з провінцій Австро-Угорщини і свого часу опинився в наших краях лише внаслідок певних політичних обставин. А навздогін тут проведуть паралелі між українським прапором і кольорами штандартів відповідних частин німецького Вермахту та переконливо пояснять, що в будь-якому разі синя смуга згори і жовта знизу, а не навпаки – це символ приреченості держави, її нещасної долі та неодмінної поразки. Зануренню в більшовицьку епоху також сприятимуть регулярні покази і безкінечні повтори художніх стрічок на зразок "Невловимих месників" та "Народженої революцією" – доблесні чекісти завжди будуть з вами поруч у передачах, документальному та ігровому кіно. Та й чи може бути інакшою редакційна політика СТБ і програмне наповнення ефіру телеканалу, коли ним керує тов. Мустафін - член медведчуківської СДПУ (о), яка на минулих президентських виборах виступала в єдиному Блоці Лівих разом з найреакційнішими, найагресивнішими антиукраїнськими силами – КПУ Петра Симоненка та Союзом Лівих Сил Василя Волги, агітуючи за обрання президентом України лідера комуністів. Ви нарешті дочекалися милої вашому серцю події - встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі? Олексій Мустафін регулярно покладає до нього ківти своєю участю в Блоці лівих в яксості заступника голови СДПУ (о). Отже, якщо ви зневажаєте Україну і будучи "хохлом" в душі прагнете перетворення на малоросів всіх українців, а з тим і України на УРСР, то СТБ Олексія Мустафіна – ревного захисника радянського духу на вітчизняному ТБ, провідника антиукраїнської політики КПУ-СДПУ (о) і СЛС у вітчизняному телеефірі, – ваш канал. Слава КПСС – Сталінському ТБ слава!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5106 дн. тому
2. Мустафіну: Чи не означає затверджений курс на деполітизацію новин СТБ того, що і заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін теж повинен деполітизуватися - піти з посади голови медведчуківської СДПУ (о) і взагалі вийти з партії? А самі не маєте такого добровільного бажання? Вважаєте, що ваше партійне членство тут ні до чого? Можливо, по-вашому, воно навіть сприятиме втіленню в життя нової аполітичної концепції інформаційного мовлення СТБ?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5106 дн. тому
1. Олексію Мустафіну. Ваші відповіді на поставлені запитання в інтерв’ю «Телекритиц» ( Олексій Мустафін: «Я головний редактор, не заважайте працювати і мені») видаються суцільним пустослів'ям, відбріхуванням, напусканням туману, відмазками, які ви ліпите без найменшого докору сумління, щосили виправдовуючи надійшовше від влади політичне замвовлення на уніфікацію новин, замовчування в інформаційних випусках резонасних, але незручних для «януковичів» подій, що дискредитують їхню антиукраїнську владу. Серед нових правил СТБ - «Відмовлятися від традиційних журналістських розслідувань». Ви ж уточнюєте, що насправді йдеться про те, "щоб наблизити журналістські розслідування до інтересів глядачів". Так взяли б прямо так і написали в пунктах нової інформаційної концепції - "не відмінити", а навпаки - "наблизити жур. розслідування до глядачяів". Але ж в затвердженому пункті йдеться саме про відміну. Як це кореспондується з вашою поправкою? Наступний пункт - «Уникати іронії». Ви ж пояснюєте: "Новини на СТБ без іронії - це не «Вікна». Звичайно ж, тут не йдеться про уникання іронії взагалі". То чи в курсі ваших трактовок ті, що складали нову концепцію інформаційної політики "Вікон"? Чомусь там написано саме про "уникнення іронії", тобто взагалі, а не в тому контексті, про що ви сказали? Отже виходить, що в затверджених пунктах нової концепції - одне, а в ваших коментарях - зовсім інше. Так що ж, зрештою, затверджено? Якби все воно задумувалося так, як ви кажете, то й не було б такого галасу. В цьому зв’язку ваша позиція виглядає добровільною, свідомою оманою колег журналістів й глядачів. Я трактую це негігним вчинкои, який можливо і личить затсупнику голови СДПУ (о), учаснику антиукраїнського Блоку Лівих Сил, що висував на виборах президента України Петра Симоненка, але не українському журналісту – захиснику свободи слова та вартовому демократії.
Civil
5106 дн. тому
Кудимову: предположите как разделяются политические сипатии среди сотрудников вашего канала и объясните, почему результат настолько не совпадает с результатами выборов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду