СПУ судитиметься з «Дзеркалом тижня» за статтю Мустафіна

5 Червня 2007
23072
5 Червня 2007
10:58

СПУ судитиметься з «Дзеркалом тижня» за статтю Мустафіна

23072
СПУ судитиметься з «Дзеркалом тижня» за статтю Мустафіна

Соцпартія заявляє про намір звернутися до суду у зв'язку із публікацією у виданні "Дзеркало тижня" упереджених до СПУ, на думку партії, матеріалів.

"У щотижневику "ДЗ" із завидною регулярністю стали з'являтися "антисоціалістичні матеріали", завдання яких - переконати виборців у політичній та електоральній неспроможності СПУ", - вважають у партії.

"Особливо це помітно в статті Олексія Мустафіна "Соціалістичне змагання" (ЗН№8, 2-8.06.2007) у якій екзистенціальні відчуття автора видаються за непорушну істину", - зауважується у повідомленні.

"За допомогою "ДТ" читачам нав'язується однобока точка зору на результати дострокових виборів, причому, використані для цього методи далекі від стандартів професійної журналістики", - заявляє СПУ.

"Матеріали, що стосуються позиції Соцпартії далекі від аналізу фактів, соціологічних даних, об'єктивної ситуації. Більш того, відсутня альтернативна точка зору, чого ніколи не допускають професійні ЗМІ", - додається у повідомленні.

В СПУ переконані, що "все це свідчить про те, що дані статті є не авторською роботою, а політичним замовленням, банальною штабною "розробкою".

СПУ резюмує, що "статті, що претендують на аналітичність і неупередженість, насправді є зразком погано замаскованої антисоціалістичної пропаганди, часом здається, що завдання автора - точно додержуватися девізу міністра пропаганди Геббельса: "Нам потрібна не правда, а ефект".

Відповідно СПУ має намір звернутися в судові інстанції для того, щоб "у законному порядку довести упередженість і неправдивість матеріалів, пов'язаних з діяльністю Соцпартії і її лідерів".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23072
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду