«Дзеркало тижня» і Олексій Мустафін поставили Соцпартії кілька зустрічних запитань

5 Червня 2007
20699
5 Червня 2007
23:01

«Дзеркало тижня» і Олексій Мустафін поставили Соцпартії кілька зустрічних запитань

20699
«Дзеркало тижня» і Олексій Мустафін поставили Соцпартії кілька зустрічних запитань

Як уже повідомляла «ТК», Соціалістична партія України розповсюдила заяву, в якій ідеться про намір подати до суду у зв’язку із статтею Олексія Мустафіна «Соціалістичне змагання» («ДТ» за 2-8 червня). На думку соціалістів, «"За допомогою "ДТ" читачам нав'язується однобока точка зору на результати дострокових виборів, причому, використані для цього методи далекі від стандартів професійної журналістики».

 

Колектив «Дзеркала тижня» і Олексій Мустафін зробили у відповідь заяву, текст якої наводимо нижче повністю.

 

Заява

 

Колектив тижневика «Дзеркало тижня» та журналіст Олексій Мустафін з цікавістю ознайомилися із заявою прес-служби Соціалістичної партії України, де йдеться про намір цієї організації подати на «ДТ» до суду, аби «довести упередженість і неправдивість матеріалів, пов’язаних з діяльністю Соцпартії і її лідерів».

 

Настільки прискіплива увага з боку політичної сили з такою беззастережною репутацією глибоко зворушує авторів нашого видання. Що, втім, не позбавляє нас права поставити декілька запитань.

 

Звинувативши «ДТ», зокрема автора матеріалу «Соціалістичне змагання» Олексія Мустафіна, у «нав’язуванні однобокої точки зору», «провокаційних припущеннях», «замаскованій антисоціалістичній пропаганді», у прагненні «додержуватися девізу міністра пропаганди Геббельса» та інших неіснуючих гріхах, прес-служба СПУ робить дивний висновок: «На жаль, настільки грубі методи не приносять ефекту — занадто помітні «білі нитки», якими вони шиті. Тому СПУ має намір звернутися в судові інстанції…»

 

У цьому зв’язку «Дзеркало тижня» має намір з’ясувати таке.

 

Перше. Якщо публікації «ДТ» «не приносять ефекту» (як стверджує прес-служба СПУ), то що, власне, так непокоїть добродіїв-соціалістів?

 

Друге. Якщо «ефект» відсутній, то до чого тоді словосполучення «на жаль»? Чи означає це, що провідники СПУ глибоко сумують з приводу відсутності відповідного ефекту від «антисоціалістичної пропаганди»? Чи свідчить це про те, що соціалісти бажають, аби антисоціалістична пропаганда «приносила» більший ефект? А якщо це справді так, то який ефект їх цікавить?

 

Третє. Прослідкувавши причинно-наслідковий зв’язок між двома наведеними реченнями, можна зробити висновок, що СПУ «має намір звернутися в судові інстанції» задля того, аби «антисоціалістична пропаганда» нарешті «принесла» жаданий ефект. А соціалісти припинили сумувати з цього приводу. Інакше навіщо тут слово «тому»?

 

Останнє. Чи можемо ми на підставі цього зробити припущення, що представники СПУ не вміють не тільки читати, а й писати?

 

Коментувати брутальні висловлювання, що містяться в заяві СПУ, «Дзеркало тижня» та Олексій Мустафін не вважають за потрібне. Натомість повідомляє, що залишає за собою право уважно розглянути питання про зустрічний позов проти авторів цього стилістично бездоганного документа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20699
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду