У справі вбивства Ігоря Александрова засуджено 8 осіб

24 Березня 2012
6950
24 Березня 2012
10:33

У справі вбивства Ігоря Александрова засуджено 8 осіб

6950
за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи та за пособництво у вбивстві Вередюка
У справі вбивства Ігоря Александрова засуджено 8 осіб
У справі вбивства директора телекомпанії «ТОР» Ігоря Александрова засуджено 8 осіб, серед яких 4 колишніх працівників міліції. Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури України. Таке рішення виніс апеляційний суд Луганської області за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи зі звинувачення безпритульного Юрія Вередюка у вбивстві Ігоря Александрова та подальшому вбивстві самого Вередюка.
 
«Колишніх працівників міліції К. та Г. засуджено до 7 та 13 років позбавлення волі відповідно за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Вередюка Ю. Г. у вбивстві журналіста Александрова І.О., а останнього – також за вбивство Вередюка Ю. Г. 
 
Ще двох працівників міліції – Ш. і В. засуджено до 8 років позбавлення волі кожного за пособництво засудженому Г. у вбивстві Вередюка Ю. Г. 
 
Крім цього, вироком суду засуджено ще 4 осіб, з яких громадянина А. визнано винним у пособництві працівникам міліції К. та Г. у фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Вередюка Ю.Г. та дачу завідомо неправдивих свідчень у ній», - зазначає вдділ зв`язків зі ЗМІ Генпрокуратури.
 
Також колишніх працівників міліції позбавлено спеціальних звань. 
 
Законність вироку наразі вивчається Генпрокуратурою України. 
 
Нагадаємо, 3-го липня 2001 року на Ігоря Александрова було вчинено напад з використанням бейсбольними бит у вестибюлі слов'янської телекомпанії «Тор» на Донеччині. Внаслідок отриманих травм 7-го липня журналіст помер в лікарні, не прийшовши до свідомості. В убивстві журналіста було обвинувачено безробітного Юрія Вередюка, однак у 2002-му році суд виправдав його. Пізніше Вередюк раптово помер за загадкових обставин. За висновком лікарів, смерть спричинала гостра серцева недостатність, викликана повторним інфарктом міокарда. Однак після проведення повторної експертизи тіла було налано докази вбивства. Справу Вередюка було виділено в окреме провадження й спрямовано на нове розслідування.
 
7 липня 2006 року Апеляційний суд Луганської області засудив 5 обвинувачуваних у завданні тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Александрова, до позбавлення волі на термін від 2,6 до 15 років. 
 
За скоєння цього злочину були засуджені члени організованих злочинних угрупувань «17-та ділянка» і «Старе місто». Їх визнали винними в здійсненні шести вбивств за замовленням, серед яких і вбивство Александрова, та засудили на терміни від 3-х до 15-ти років ув’язнення. 
 
У своїх телепрограмах Ігор Александров викривав корупційні зв'язки правоохоронних і кримінальних структур Донецької області. 
 
 
«Детектор медіа»
Фото - www.zn.ua 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6950
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду