Заяви Генпрокурора свідчать, що над справою Александрова ніхто не працює – Богдан ФеренцIMI

26 Березня 2003
528
26 Березня 2003
11:08

Заяви Генпрокурора свідчать, що над справою Александрова ніхто не працює – Богдан ФеренцIMI

528
Заяви Генпрокурора свідчать, що над справою Александрова ніхто не працює – Богдан ФеренцIMI
- Я своєї думки не змінив і, як і раніше, кажу, що це пустий варіант.

Такою була реакція представника родини Александрових Богдана Ференца на оприлюднену генеральним прокурором Святославом Піскуном інформацію, що вбивство Ігоря Александрова "фактично розкрито" і слідством вживаються заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження обвинувачуваного Ігоря Благова.

За його словами, він не бачить жодного мотиву вбивства директора телекомпанії Ігорем Благовим. "Особа Благова - людини, що втратила громадянство, - мало чим відрізняється від Юрія Вередюка", сказав Ференц. Адвокат припускає, що Благова вже немає в живих, а відтак він ідеально підходить на роль нового цапа офірного в цій справі.

Богдан Ференц також додав, що подібні гучні заяви з боку генпрокурора свідчать лише про те, що над розкриттям справи ніхто не працює.

7 липня 2001 року у лікарні помер від побоїв директор слов'янської телекомпанії "ТОР" Ігор Александров.

23 серпня 2001 року затримано Юрія Вередюка, безробітного без визначеного місця проживання уродженця міста Краматорськ (Донецька область), який зізнався у вбивстві Александрова. Замовником вбивства, за версією слідства, нібито виступав також безробітний "гастролер" Ігор Благов. Слідство відкидало політичну або професійну версію замаху, наполягаючи на тому, що Александрова вбили "помилково", переплутавши зі справжньою жертвою.

Родина Александрова та їхній представник у кримінальній справі адвокат Богдан Ференц неодноразово заявляли, що справа сфабрикована через небажання правоохоронних органів шукати справжніх вбивць журналіста.

17 травня 2002 року суддя Донецького апеляційного суду Іван Корчастий виніс виправдувальний вирок Юрію Вередюку за недоведеності його участі у скоєнні злочину. Донецька обласна прокуратура оскаржила це рішення у Верховному Суді.

19 липня 2002 року Юрій Вередюк помер; за висновками лікарів - від серцевої недостатності.

25 липня 2002 року Верховний Суд України частково задовольнив касаційну скаргу Донецької облпрокуратури, скасувавши вирок Донецького апеляційного суду щодо Юрія Вередюка і надіславши справу на дорозслідування.



IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду