У Луганську розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Александрова

6 Липня 2006
1178
6 Липня 2006
13:08

У Луганську розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Александрова

1178
У Луганську розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Александрова

У Луганську розпочався суд над членами організованого злочинного угруповання, яких підозрюють у вбивстві журналіста Ігоря Александрова. Підсудних 12-ро, двоє з них раніше були засуджені. Обвинувачення закидає підсудним 512 епізодів, серед яких і вбивство Александрова. Серед жертв угруповання також колишні подільники підсудних. Керівником угруповання вважають Олександра Рибака, що керував фірмою "Укрліга" у Слов'янську.

Рибаку загрожує довічне ув'язнення. На лаві підсудних також молодший брат Рибака та ще двоє підсудних, яких вважають безпосередніми виконавцями вбивства Александрова. Замовником прокурор вважає самого Рибака.

3 липня виповнилось 5 років з часу, коли Ігоря Александрова забили бейсбольними битами. Обвинувачення наполягає, що вбивство журналіста пов'язане з професійною діяльністю.

Зараз зачитують вирок. У ході засідання, що тривало кілька місяців, підсудні то визнавали свою провину, то відмовлялись від показань. Прокурор вимагає доволі суворі вироки.

Спочатку у вбивстві журналіста звинуватили безробітного Юрія Вередюка, однак суд виправдав його. Пізніше Вередюк помер за загадкових обставин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду