Обвинувачений помер, тому вбивцю Александрова ніколи не знайдуть, УП

12 Лютого 2003
554
12 Лютого 2003
17:38

Обвинувачений помер, тому вбивцю Александрова ніколи не знайдуть, УП

554
Обвинувачений помер, тому вбивцю Александрова ніколи не знайдуть, УП
Суддя Донецького Апеляційного суду Іван Корчистий вважає, що убивство журналіста Ігоря Александрова ніколи не буде розкрито.

"Ніхто практично не притягнутий і навряд чи буде притягнутий до кримінальної відповідальності за вбивство Александрова. Я думаю, на цьому, на жаль, буде поставлена крапка," - сказав суддя кореспондентові Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу.

За його словами, вже "упущений час" і вбивця журналіста навряд чи коли-небудь постане перед законом.

Саме Іван Корчистий виніс у свій час виправдовувальний вирок Юрієві Вередюку, обвинувачуваному в убивстві Ігоря Александрова.

Суддя і сьогодні робить досить категоричні висновки про роботу правоохоронців: "Вони все спихнули на Вередюка. Доказів по Вередюку практично ніяких немає. Він мертвий. А хто ще буде відповідати за цю справу? Ніхто. Припинять вони її через якийсь час, та й усе. Уже всі терміни слідства мають минути. Скільки ж можна слідство вести – до нескінченності? А результатів жодних немає, крім гучних заяв".

Ігор Александров був жорстоко побитий бітами в липні 2001 року. Через кілька днів, не приходячи до тями, він помер. За підозрою в його убивстві був затриманий Юрій Вередюк, який ніде не працював.

Суддя апеляційного суду Корчистий визнав, що обвинувачення не знайшло достатньо доказів провини Вередюка й обвинувачуваного в убивстві вперше в практиці українського судочинства звільнили в залі суду.

Через якийсь час Вередюк помер від серцевої недостатності.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду