Янукович причетний до справи про вбивство журналіста Александрова?,

12 Липня 2005
793
12 Липня 2005
18:04

Янукович причетний до справи про вбивство журналіста Александрова?,

793
Янукович причетний до справи про вбивство журналіста Александрова?,
Про це сьогодні заявив один із головних свідків, Олег Солодун, якого заслухав Апеляційний суд міста Луганська, де розглядається ця резонансна справа, повідомляє НТН.

За його словами, один із замовників вбивства - Олександр Рибак, який зараз є головним обвинувачуваним, у минулому - лідер організованого злочинного угруповання «17 участок».

Олег Солодун шість років тому працював в органах внутрішніх справ і мав доступ до будь-якої оперативної інформації. Саме цю інформацію він свого часу оприлюднив у трьох випусках програми Ігоря Александрова «Без ретуши».

Він вважає, що вбили журналіста за четверту програму, яка так і не вийшла в ефір.

Олег Солодун, свідок, начальник Краматорського МВ УМВС України в Донецькій області: «Четвертая передача для Рыбака была не опасна. Она была опасна для прокурора, начальника милиции, губернатора области. Поскольку конфликт вышел за рамки местечкового и приобрел масштабы всеукраинского».

Втім, ані прокурор, ані тодішній місцевий начальник міліції ніяким чином до розгляду справи не долучалися. Адже потім з’явилася версія про випадковість вбивства журналіста бомжем, якого потім отруїли. Не давав свідчень у цій справі і тодішній губернатор Донеччини Віктор Янукович.

Олег Солодун: «В материалах парламентской комиссии четко зафиксировано, что первый, кто заявил, что убийство Александрова носит случайный характер, был Виктор Янукович».

Чи пояснить колись сам Віктор Янукович, чому він стверджував, що журналіста вбили випадково, наразі невідомо, Янукович у відпустці. А правоохоронці тим часом знов цікавляться кримінальними справами колишнього губернатора Донеччини.

НТН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду