"Кандидат у Піскуни" не фальсифікував справу Александрова

2 Листопада 2005
966
2 Листопада 2005
13:58

"Кандидат у Піскуни" не фальсифікував справу Александрова

966
"Кандидат у Піскуни" не фальсифікував справу Александрова
Кандидат на посаду генерального прокурора Олександр Медведько заявляє, що раніше був звільнений з органів прокуратури не за фальсифікацію справи Ігоря Александрова, а за власним бажанням.

"Я сам написав заяву про звільнення, на мене ніхто не тиснув. Це були мої особисті погляди на роботу Генеральної прокуратури, тому я звільнився", - заявив Медведько під час зустрічі з позафракційними депутатами Верховної Ради в середу.

Разом з тим він підкреслив, що кримінальна справа за фактом убивства Александрова справді була сфальсифікована.

Однак, за словами Медведька, це зробили працівники міліції, яких за це вже покарано. "Тому всі ці претензії, що звучать на мою адресу, не обґрунтовані", - заявив Медведько.

Він також повідомив, що проробив в органах прокуратури Донецької області 21 рік і, коли загинув Александров, він очолював слідчо-оперативну групу прокуратури Донецької області.

За словами Медведька, у цей час зазначений злочин було не розкрито, і кримінальна справа була передана у провадження слідчого Генеральної прокуратури.

"Я жодних повноважень влади до цієї справи не маю. Я виконував ті вказівки, які давав мені слідчий ГПУ", - додав він.

Крім того, Медведько заявив, що організатори фальсифікації виборів 2004 року повинні бути покарані. За його словами, щодо таких осіб не повинна застосуються амністія.

Українська правда

Читайте також:

Рада в четверг решит, назначать ли Медведько Генпрокурором

Ющенко готує подання на призначення О. Медведька генпрокурором

Ющенко відкликав призначення Присяжнюка

Ющенко вибрав наступника Піскуна

Завтра продовжиться слухання «справи Александрова». Вироку у цьому році не буде?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду